dijous, 10 d’octubre del 2013

Guirigall per TV3

Diputats de diferents grups s''enganxen' per la "pluralitat" de la televisió pública







La moció sobre la situació de la comunicació i la producció audiovisuals, presentada pel PSC, ha encès el parlament quan els diferents portaveus de cada partit, a excepció del PSC, han demanat la paraula a la presidenta Núria de Gispert per discutir sobre la "pluralitat" de TV3. Aquesta discussió s'ha produït després que la diputada del PP, Marisa Xandri, denunciés la manca de pluralitat de Catalunya Ràdio i TV3.

Tot seguit, el socialista Jaume Collboni ha aprofitat el seu torn per pronunciar-se sobre les esmenes per advertir a CiU i ERC que "ens preocupa el tracte que es dóna" al debat sobre les relacions entre Catalunya i Espanya. "Vostès saben, perquè alguns membres de CiU ho expressen en privat, que és molt preocupant el risc que, en aquests moments, es corre pel que fa a la gestió del pluralisme".

Posteriorment el diputat de CiU, Albert Batalla, ha demanat la paraula i ha manifestat que "Televisió de Catalunya és la televisió més plural de l'Estat espanyol i no ho diu un diputat de CiU, ni tan sols el CAC, ho diu l'enquesta dels telespectadors".

En aquest sentit, també s'ha pronunciat el diputat d’ERC, Sergi Sabrià, que ha expressat que "estem d'acord -amb C's- que ens cal una televisió plural, transparent, imparcial i amb veus diverses. La diferència és que nosaltres la volem líder i ells la volen tancada".

A continuació el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha replicat al diputat de CiU que "si vostè la pluralitat l'entén com que convidin nacionalistes, sobiranistes, independentistes, ultra independentistes i tronats -al·ludint al programa Singulars-; és clar que sí! Llavors és plural. Però la pluralitat és una altra cosa, és que totes les veus estiguin representades".

El diputat de C's també s'ha dirigit al diputat d'Esquerra i li ha dit que "vostès prefereixen tancar quiròfans que reduir els 250 milions de despesa pública per a una televisió que els serveix per adoctrinar".

El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha aprofitat el seu torn per demanar votacions separades per sumar-se a la discussió i ha apuntat que "TV3, en el mercat comunicatiu espanyol i català, és la televisió més plural que existeix. Nosaltres som crítics amb TV3".

Després ha intervingut el popular Pere Calbó i ha exposat que "aquest grup parlamentari espera i desitgem veure la pluralitat dels mitjans públics amb el tractament informatiu que es doni a la concentració del proper dissabte 12 del migdia a la Plaça de Catalunya".

Finalment, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha preguntat a De Gispert si podia opinar sobre la moció. Després de la negativa de la presidenta, ha etzibat que "si escoltessin potser la pluralitat l'arribarien a copsar".