dilluns, 14 d’octubre del 2013

Els federalistes votaran sí a la independència

Dilluns, 14 d'octubre de 2013 20:30 h

Maite Arqué veu "molt difícil" l'opció federalista perquè la relació amb Espanya ha fet passes enrere


L'exalcaldessa de Badalona pel PSC entre 1999 i 2008, Maite Arqué, veu "molt difícil" una configuració federal d'Espanya, tal com defensa l'actual direcció dels socialistes catalans. Segons Arqué, la relació entre Catalunya i Espanya ha fet passes enrere perquè des del govern espanyol "no ens ha entès i no ens ha volgut creure". Arqué, que aquest dilluns s'ha presentat com a presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona, entén que altres exdirigents socialistes es plantegin interrogants i defensa que es permeti a la gent votar sobre el futur polític de Catalunya: "El més important d'una societat és que se senti partícip d'allò important que esdevé. La gent té la necessitat de decidir". 

L'exalcaldessa de Badalona, Maite Arqué, amb el president local d'Òmnium, Marcel Mauri, durant la presentació del Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona
Cal votar

"Poques vegades hi ha hagut una situació com la que estem vivint". L'exalcaldessa de Badalona, Maite Arqué creu que en l'actual cruïlla política que viu Catalunya, la classe política ha de permetre a la societat civil decidir el seu futur. I fer que aquest missatge penetri en la societat badalonina serà la seva tasca a partir d'ara.

Arqué ha estat designada presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona, ciutat on ha estat regidora durant 29 anys, nous del quals com a alcaldessa. L'exdirigent socialista opina que la seva és una reflexió "des del sentit comú" que considera necessària en l'actual context. La gent, diu, vol "decidir en llibertat"i defensa que un ampli sector de la societat reivindiqui la raó de ser de la nació catalana.

El federalisme és el passat

Sobre el camí emprès per l'actual direcció del PSC, Arqué pensa que "altres situacions" com el federalisme haurien estat possibles en altres moments històrics, però que en l'actual context actual s'han de plantejar noves solucions. "Em plantejaré que faré", ha comentat quan se li ha preguntat què votaria en un hipotètic referèndum sobre la independència de Catalunya.