dimecres, 16 d’octubre del 2013

El Tribunal Europeu de Drets Humans ajorna el desallotjament del bloc de Salt ocupat per la PAH

Emoció, eufòria i crits entre les 700 persones vingudes d'arreu de Catalunya i de l'Estat per recolzar les famílies que hi viuen

El tribunal sosté que fer-les fora seria una infracció d'un dret internacional com és el de l'habitatge


16/10/13 08:32 - Salt -

Edifici ocupat de Salt Foto: MANEL LLADÓ.
La cursa contrarellotge als tribunals per aturar el desallotjament del bloc ocupat per la PAH a Salt ha estat efectiva, però ha calgut arribar fins a Europa. El Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, ha respost el recurs presentat per l'advocat de la plataforma, Benet Salellas, i de manera cautelar ha manat ajornar el desallotjament com a mínim fins el dia 29 d'octubre.

L'emoció, l'eufòria i els crits s'han desfermat entre les 700 persones vingudes d'arreu per recolzar les famílies que viuen al bloc. En aquests moments, hi viuen 43 persones de les quals 21 són menors d'edat, famílies que ja han patit un desallotjament i no han estat reallotjades.

El tribunal sosté que fer-les fora seria una infracció d'un dret internacional com és el de l'habitatge. L'Estat té ara vuit dies per acreditar que ha adoptat mesures per garantir-lo.

Darrera actualització ( Dimecres, 16 d'octubre del 2013 09:58 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/685901-el-tribunal-europeu-de-drets-humans-ajorna-el-desallotjament-del-bloc-de-salt-ocupat-per-la-pah.html