dijous, 17 d’octubre del 2013

Duran tensa Unió

Dijous, 17 d'octubre de 2013 05:00 h

Les bases d’Unió no estan ni per terceres vies ni per les incongruències de Duran i de la seva cúpula. Avui UDC del Montsià presenta batalla a favor del procés independentista, demà...


La insistència de Duran per trobar una resposta a Madrid que doni esperança a la tercera via està obrint una escletxa dins d’Unió. Ara ja és més que dubtós que els 14 diputats d’Unió, que sovint esgrimeix La Vanguardia,  seguissin a Duran a fer una suposada oposició en contra d’una pregunta clara a la consulta. UDC del Montsià ha presentat aquest dimecres un manifest aprovat en l'assemblea de militants que aposta per donar suport al procés d'independència, és el primer pas d’una iniciativa que s’estendrà a tot el territori on Unió té implantació. El text també fa referència a la ponència aprovada en el 25è Congrés Nacional d'UDC –que Duran s’ha passat pel forro reiteradament-, on queda reflectit que "la sobirania plena només pot significar la construcció de les estructures de l'estat propi de Catalunya". 
 
L'Aragonés i traidor Duran i Lladre
La revolta ha començat per les Terres de l’Ebre i s’estendrà a tot el país

El president comarcal d'Unió Democràtica, Josep Antoni Obalat, i la presidenta local d'Amposta, Rosita Pertegaz, Albert Blasco, president local d'Ulldecona, Elisabeth Castellà en representació del comitè local de Sant Carles de la Ràpita i Eulàlia Pla com a representant del futur comitè local de Santa Bàrbara; han presentat els punts bàsics d'aquest manifest perquè "siguin compartides per la resta de militants del nostre partit" i amb la voluntat que "en una situació excepcional i històrica com la que vivim, siguem capaços de prendre decisions valentes".

Així mateix, Obalat ha assenyalat el fet que la iniciativa sorgeixi precisament de l'extrem sud del país ja que "nosaltres i totes les Terres de l'Ebre hem estat un territori sistemàticament discriminat i és des d'aquí des d'on podem ser capaços de defensar amb més força els interessos del territori i també del país"."Ho fem des del Montsià perquè la nostra és una de les comarques que està patint amb més força l'atur i les conseqüències de la crisi econòmica", ha reivindicat.

El manifest ha estat enviat a la intercomarcal de les Terres de l'Ebre perquè s'hi pugui sumar el territori en primera instància i després s'elevarà a la resta d'executives comarcals i intercomarcals del país, segons ha assenyalat UDC del Montsià.