dilluns, 7 d’octubre del 2013

Clam contra el Castor i menyspreu de Madrid als batlles

Dilluns  07.10.2013  06:00

Milers de manifestants ahir a Alcanar · El govern espanyol només convoca batlles del PP a la reunió d'avui a Madrid

 


Avui hi ha una reunió a Madrid entre el Ministeri d'Indústria espanyol i representants del territori del Sénia, afectat per la crisi sísmica que ha desfermat la injecció de gas al magatzem Castor. Hi participaran el conseller d'Interior català, Ramon Espadaler, i representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i la subdelegació del govern espanyol de Castelló. I hi haurà batlles, però solament del PP.

Els tres batlles que hi assistiran són el de Peníscola, Andrés Martínez; el de Vinaròs, Juan Bautista; i el de Benicarló, Marcelino Domingo, que no fa gaire va abandonar la Taula del Sénia perquè alguns batlles de la mancomunitat donaven suport a  la independència de Catalunya.

El batlle d'Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), es va declarar molest amb la convocatòria i considera que és un menyspreu als batlles no citats en aquesta reunió.

Milers de manifestants contra el Castor

Uns sis mil manifestants, segons els organitzadors, van recórrer ahir les Cases d'Alcanar (Montsià) per protestar contra el projecte de magatzem de gas submarí Castor, que aquestes últimes setmanes ha causat desenes de terratrèmols, alguns dels quals prou perceptibles en unes quantes comarques. Gent de municipis del Montsià i del Baix Maestrat, els més afectats pels sismes, van protestar darrere una pancarta amb el lema 'No ho volem'. La xifra de gent mobilitzada va superar les expectatives de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia (PDTS). La marxa va recórrer el passeig marítim de les Cases d'Alcanar des de la platja dels Estanyets fins al port, on es llegí un manifest. S'hi exigia 'el tancament definitiu i el desmantellament final' de les instal·lacions del Castor i s'hi instava l'empresa Escal UGS a donar tota la informació necessària per a poder aturar els terratrèmols o evitar-ne l'augment d'intensitat.

La plataforma està convençuda que la fiscalia de Castelló, que ha obert diligències penals contra el projecte, 'descobrirà les irregularitats' que hagin pogut cometre els responsables del Castor.

Protesta a Peníscola
Dissabte els veïns de Peníscola ja s'havien concentrat a la plaça de l'Ajuntament. La manifestació fou convocada per l'ajuntament mateix, governat pel PP. El batlle, Andrés Martínez, va dir, indignat, que el Castor no aportava pas cap benefici al municipi, ans al contrari, que en perjudicava els interessos turístics.