dimarts, 24 de setembre del 2013

Sala Martin: la tercera via és un bluf

Dimarts, 24 de setembre de 2013 10:30 h

Segons el professor la independència és una proposta clara, mentre la tercera via que proposa Duran i el PSC és etèria i imprecisa i l’unionisme no és clar.


El professor Xavier Sala i Martín ha valorat la proposta epistolar de Duran de tercera via confederalista i ha afirmat a Rac1 que Duran hauria de ser més clar perquè diu que no li agrada la independència ni la submissió però no aclareix com es manifesta la seva proposta i ha formulat preguntes que Duran no ha respost sobre qui té la clau de la caixa, qui decideix en el tema econòmic, llengua etc. Per Sala Martin la tercera via és una excusa que utilitza Duran i també el PSC “per no haver-se de mullar”, l’unionisme tampoc és clar perquè uns volen més recentralització i tornar a un model territorial del temps del franquisme i altres volen reforçar l’estat de les autonomies. La independència és la única proposta clara; volem ser un país dins d’Europa. 

Quanta gent d’Unió és Duranlleidista?


El professor assegura que coneix varis liders d’Unió que són independentistes i de parlar de la desunió entre Convergència i Unió cal que Unió resolgui la seva desunió. Pel que fa a l’unionisme Sala i Martín considera que és difícil un front comú del no, perquè no volen la independència però tampoc no volen proposar res.


Margallo ha fracassat en la primera ofensiva a Europa

Sala i Martín ha vaticinat que en endavant hi haurà més pressió d’Espanya i en veurem de grosses, això només ha començat  i de moment Margallo ha fracassat perquè no ha aconseguit que cap cap d’estat negui el dret a decidir a Catalunya que seria el realment important per Espanya i a més, les pressions encara ens convencen més de que cal marxar d’Espanya, “no poden retenir un poble a base d’amençar-lo”, ha dit.


Europa ens traurà la ciutadania?

Una Europa que accepti les pressions d’Espanya i ens treu la ciutadania per castigar-nos per haver votat no ens interessa, ha dit Sala i Martín i ha recordat que Europa ha acceptat Croacia que ha aconseguit el que volem els catalans després d’una guerra, i que accepta Sèrvia després de crims contra la humanitat.


http://directe.cat/317687