dilluns, 2 de setembre del 2013

Sala-i-Martin: “Si Catalunya és independent ja no tindrà un govern hostil”

02/09/2013

Independència

L’economista considera que una altra de les conseqüències de la independència és que Catalunya no tindrà dèficit fiscal, que ara és de 16.000 milions


Mar Sabé

Xavier Sala-i-Martín, economista.
L’economista Xavier Sala-i-Martin té clar que si Catalunya s’independitza passaran dues coses: “Catalunya no tindrà un govern hostil, i el dèficit fiscal desapareixerà –els 16.000 milions que van de Catalunya a Espanya i no tornen-”. Aquest nou govern català, segons Sala-i-Martin, no necessàriament serà “millor” o “competent”, “però segur que no anirà en contra nostra com passa ara amb el govern espanyol”, ha sentenciat.

Ha fet aquestes declaracions en una connexió en directe al programa ‘Migdia’, de 8tv, on ha criticat els estudis que estimen amb precisió què passaria en una suposada Catalunya independent, a partir de les declaracions que ha fet aquest matí el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en les que ha afirmat que la Catalunya independent tindria “menys impostos una taxa d’atur entre el 12 i el 15 %”.

“Hi ha una gran incertesa sobre què passarà si Catalunya és independent però també sobre què passaria si Catalunya es quedés dins d’Espanya”, ha declarat, i la causa és que “no tenim ni idea de què passarà d’aquí a un any, ara mateix hi ha una enorme incertesa sobre l’economia global”.

És per això, que Sala-i-Martin “no es creu” cap estudi que estimi amb precisió “però tampoc els que auguren grans catàstrofes”. L’economista, però, sí que considera que la independència de Catalunya “segur que tindrà conseqüències positives”. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/sala-i-martin_si_catalunya_es_independent_ja_no_tindra_un_govern_hostil_95751.php