dimarts, 17 de setembre del 2013

Quan el «Telediario» de TVE fa parlar els nens catalans de la unitat d'Espanya

Una nena catalana diu que el monarca "és un patró que ha de portar la nau i evitar que els mariners agafin les barques i se separin"


, Redacció | Actualitzat el 17/09/2013 a les 11:48h




Aquest dimarts les capçaleres de Madrid, La Razón i El Mundo acusen TV3 de "manipular nens per a Diada", agafant talls i imatges de l'informatiu infantil de la cadena pública catalana "Info K", concretament sobre la notícia de la Via Catalana.

En canvi aquestes capçaleres, que treuen de context les informacions publicades, no obren boca quan els "Telediarios" de Televisió Espanyola fan autèntics homenatges a la unitat d'Espanya i a la monarquia espanyola. Aquest és el cas del Telediario emès el 15 d'octubre de l'any passat, quan informava de la trobada del rei espanyol amb una munió de nens que havien participat al concurs "Què és un rei per a tu?", un concurs on hi prenen part 20.000 alumnes de 1.800 col·legis de tot l'estat.

L'informatiu destaca dues intervencions dels nens. Un de basc, en Sergio, que li regala un paraigües i unes sabates per quan visiti Euskadi, i la Blanca, una nena catalana que veu el rei "com el patró d'un vaixell anomenat Espanya que ha de salvar d'una tempesta, arribar a port sense que ningú no salti per la borda". "El pitjor que pot passar ara enmig del viatge amb vaixell és que els mariners vulguin separar-se, agafar les barques i marxar, i enmig de la tempesta moriran", assegura la nena en declaracions en referència al procés polític català. (Vídeo a partir 1 hora i 11 minuts).