diumenge, 8 de setembre del 2013

Ningú no pagarà el #novullpagar

Una sentència ferma del Jutjat Contenciós de València dóna la raó als ciutadans que no pagaven el peatge i condemna l'administració a costes


, Redacció | Actualitzat el 08/09/2013 a les 11:00h


La setnència del jutjat valencià sobre els #novullpagar.


Pràcticament ja es pot donar el cas per tancat, i en favor dels impulsors de la campanya #NovullPagar que protestaven contra els peatges negant-se a pagar-los: una sentència que ja és ferma, però que no constitueix jurisprudència, del Jutjat Contenciós-Administratiu número 9 de València, a la que ha tingut accés Nació Digital , dóna la raó als impulsors de la campanya.

L'advocada Anna Oliver, coordinadora de Solidaritat Catalana per la Independència a València, ha estat qui ha guanyat el cas davant la Jefatura Provincial de Tráfico.
 
Segons la resolució judicial, sancionar algú per "no aturar-se en un peatge és mera tautologia" perquè de fet, el denunciat -sancionat per no voler fer efectiu al peatge- es va aturar per informar de la seva intenció amb prou temps per tal que el cabiner apuntés les dades del conductor i el vehicle. Així mateix, se li va donar la còpia de la denúncia. La sentència, a més, desmunta els arguments de Trànsit que aplica l'article 153 del Codi de Circulació i condemna a l'administració a les costes del procediment.
 
Amb aquesta resolució judicial, els impulsors de la campanya, que fa temps que negocien l'eliminació de les sancions derivades de la campanya, tenen una base judicial en què fonamentar la seva petició. Un suport judicial que permetrà als #novullpagar no haver de pagar.