dimecres, 18 de setembre del 2013

L'ONU situa a Barcelona la seva universitat, en ple procés sobiranista

17/09/2013

És l'única seu educativa de les Nacions Unides d'aquest rang que hi ha al sud d'Europa


Albert Ribas


Artur Mas a la inauguració de l'Institut Universitari de l'ONU
Les Nacions Unides han escollit Barcelona per instal•lar el seu Institut per a la Globalització, la Cultura i la Mobilitat de la seva universitat (UNU-GCM) i iniciar la seva tasca investigadora al Pavelló Sant Manel del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997. Aquesta serà l’única seu educativa de l’ONU al sud d’Europa.

La decisió, que arriba en ple procés sobiranista, suposa que Barcelona passi a ser una de les 12 ciutats del món on la universitat de l’ONU es centra en el foment de la pau i el progrés dels pobles a través de la investigació i la educació. “Es tracta de contribuir a la bona governabilitat, la democràcia i els drets humans a través d’una millor comprensió de la cultura i la mobilitat en el context de la globalització”, ha explicat durant la inauguració del centre la directora i fundadora de l'UNU-GCM, Parvati Nair.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que la decisió de l’ONU “és una gran oportunitat per situar Catalunya al món. No és casual que ens hagi escollit un institut que treballar per a la globalització, la cultura i la modernitat. Es tracta de tres característiques que lliguen amb els nostres plans de futur”. Durant la seva intervenció Mas també ha reivindicat el lideratge de Catalunya en els camps de la investigació i la docència, al mateix temps que ha recordat que països com Dinamarca o Àustria “van passar per crisis molt dures i greus i ara estan liderant moltes coses a nivell europeu”. Una reacció que s’ha mostrat confiat que també arribarà aquí: “Encara ens falta temps per aconseguir quelcom així. Però allò important és tenir les coses clares”, ha conclòs. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/l_onu_situa_a_barcelona_la_seva_universitat_en_ple_proces_sobiranista_96026.php