dilluns, 16 de setembre del 2013

L’ambaixador dels EUA a Londres admet la possibilitat que Catalunya s’independitzi

16/09/2013

Dret a decidir

Susman equipara el cas català a l’escocès i, sense ser preguntat per Catalunya, reconeix que si marxa d’Espanya “caldrà trobar maneres de treballar plegats”

Nerea Rodríguez


L’ambaixador dels Estat Units al Regne Unit, Louis Susman
L’ambaixador dels Estat Units al Regne Unit, Louis Susman, ha admès la possibilitat que Catalunya s’independitzi d’Espanya i esdevingui un nou Estat, i va equiparar el cas escocès amb el cas català. Preguntat per què passaria si guanyés el sí en el referèndum d’Escòcia, Susman assenyala que “haurem de trobar maneres de treballar plegats”.

En una entrevista a la BBC, realitzada al mes de febrer i que ha transcendit avui, Susman va insistir: “Haurem de fer-ho”, i sense que l’entrevistador fes cap referència al cas català, l’ambaixador dels Estat Units va afegir literalment: “És el mateix que passaria si Catalunya marxa d’Espanya”.

Tot i reconèixer que Washington es mantindrà “neutral” en el debat i “no prendrà partit”, l’ambaixador dels EUA a Londres va manifestar que “correspon a la gent d’Escòcia decidir el seu futur”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/l_ambaixador_dels_eua_a_londres_admet_la_possibilitat_que_catalunya_s_independitzi_95989.php