dimarts, 3 de setembre del 2013

La CUP reclama "un referèndum i no una consulta"

La formació independentista insta el Govern a fer-lo de forma "immediata, mai més enllà del 2014"




Salas i Arrufat, durant la roda de premsa



La CUP ha reclamat "un referèndum i no una consulta", durant la roda de premsa d'aquest dimarts al Parlament del diputat Quim Arrufat i Lluís Salas, del secretariat de la formació.

Salas ha assenyalat que "cal especificar que estem reclamant un referèndum d'autodeterminació sobre la independència política del nostre país", i que aquest "només pot ser vinculant".

El dirigent independentista ha remarcat que "aquest referèndum ha de venir de forma immediata, mai més enllà del 2014. No li queda al Govern cap altra excusa per allargar la data".

Segons la CUP, la pregunta "ha de centrar-se única i exclusivament en si Catalunya passa per ser un estat independent o no". En aquest sentit, han titllat d'"inacceptable" que es facin "preguntes ambigües".

Per a Salas, s'ha de preguntar sobre la independència i ha titllat d'"eufemisme" el terme estat propi perquè "encara que Catalunya fos un estat propi podria ser dependent d'estructures superiors".

La CUP ha desitjat que la Via Catalana esdevingui un "clam explícit per a la independència nacional". "Només ha través de la mobilització persistent arribarem a la independència política", ha reblat.