dimecres, 4 de setembre del 2013

La CUP organitza 70 actes per la Diada i vol que la Via Catalana sigui un clam

Amb el lema "Decidim independència per a canviar-ho tot"

Especial: Via Catalana


, Barcelona | Actualitzat el 03/09/2013 a les 22:50h



Arrufat, als faristols del Parlament. Foto: QS/ND

El portaveu parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit serà present a la Via Catalana per intentar que sigui "un clam massiu i explícit per la independència". A més, ha explicat que la CUP organitzarà 70 actes arreu de tot el territori per commemorar l'Onze de Setembre.

Aquests actes giraran a l'entorn de la celebració de la Diada i tindran com a lema "Decidim independència per a canviar-ho tot".

La CUP ha anunciat que també participarà en l'encerclament de La Caixa a l'Avinguda Diagonal i en l'encerclament de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Entre els 70 actes que organitza la CUP arreu del territori per celebrar l'Onze de Setembre, el partit destaca cinc manifestacions: la de Girona, Mataró i Lleida que se celebren durant el matí i la de Reus i la de la plaça d'Urquinaona de Barcelona, que tindran lloc a la tarda.

Cap d'aquestes manifestacions coincidirà amb la Via Catalana ja que "serà la manifestació més massiva d'internacionalització del conflicte", ha assegurat Arrufat. Per això, la CUP ha fet una crida perquè l'Onze de Setembre sigui una Diada massiva ja que, segons ha argumentat, només amb la persistent mobilització s'anirà cap a la independència.

A més, la CUP sortirà al carrer per demanar un referèndum amb preguntes clares. El partit no veu acceptable que hi hagi preguntes ambigües que porten a confusió i exigeix que cal especificar que demanen un referèndum d'autodeterminació sobre la independència.

D'altra banda, el partit independentista ha explicat que l'elecció del lema 'Decidim independència per a canviar-ho tot' té com a objectiu reivindicar que la independència és una oportunitat d'or per superar les desigualtats econòmiques i socials.