dilluns, 30 de setembre del 2013

Inicien una moció de censura contra Rosell

30/09/2013

Futbol Club Barcelona

Els promotors, el col·lectiu GO Barça, diuen estar farts dels “enganys i mentides” del president blaugrana a la massa social


Pep Lloveras


El president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell #Dimissió
Dos socis del Barça, Jordi Cases i Joan Arnés, representants del Grup d’Opinió Barcelonista (GO Barça), han iniciat aquest matí els tràmits per presentar una moció de censura contra Sandro Rosell i els seus vicepresidents Josep M. Bartomeu, Javier Faus i Jordi Cardoner. Aquest col·lectiu considera que el president blaugrana “ha mentit i enganyat” a la massa social del Barça, respecte el programa electoral amb que es va presentar a les eleccions del 2010 i per algunes activitats privades del mandatari. Dimecres, en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, explicaran amb més detall el per què d’aquest vot de censura.
Fa unes setmanes, arran d’unes informacions que van aparèixer des del Brasil en què es vinculava a Rosell amb negocis “poc clars”, GO Barça es va dirigir al president per carta i aquest els va emplaçar a una entrevista que es faria a Catalunya Ràdio. “A l’entrevista no va negar res, i on es parlava de comissions, ell es referia a honoraris, i a més li treia importància a tot i ho desmentia tot”, ha afirmat una font del col·lectiu, que ha indicat que aquest fet va ser la gota que va fer vessar el vas i el que va decidir els promotors a iniciar la moció. Entre d'altres coses, GO Barça també entén que Rosell i la junta havien d'haver portat a referèndum la inserció de la publicitat de Qatar a la samarreta.
El moment de presentar el vot de càstig també hi ha jugat un paper important el fet que dissabte que ve, en l’assemblea de socis, es votarà un canvi en els estatuts del club, que pretén fer passar del 5% al 15% el suport necessari per tirar endavant una moció. Així, avui encara només són obligats el 5% en la recollida de paperetes de recolzament per convocar als socis a un referèndum. Segons els estatuts de l’entitat, ara tenen 14 dies per aconseguir-ho.
En els últims 15 anys, s’han presentat dues mocions de censura contra presidents del Barça, la primera el 1998 a Josep Lluís Núñez i la segona a Joan Laporta el 2008. En tots dos casos, hi va haver prou suports per dur la qüestió a les urnes, però no van prosperar al no arribar als dos terços necessaris de vots afirmatius.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/inicien_una_mocio_de_censura_contra_rosell_96230.php