divendres, 13 de setembre del 2013

Eurodiputats denuncien a la CE la "violència feixista contra la Generalitat"

Avui a les 21:10h.

Demanen la il·legalització de Democracia Nacional i Falange 



Els eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Iñaki Irazabalbeitia (en representació d'ERC), Willy Meyer (IU) i Izaskun Bilbao (PNB) han denunciat davant la Comissió Europea (CE) la "violència feixista contra la Generalitat" per "l'agressió comesa per un grup de militants falangistes a la delegació de la Generalitat".

Els signants de la pregunta a la CE han assenyalat "la pertinença d`aquests individus a grups polítics de caràcter antidemocràtic i nostàlgics del franquisme, com Democracia Nacional i Falange Española y de las JONS".

"Cal perseguir penalment tota incitació a l’odi contra altres grups humans, així com l’exaltació de règims autoritaris com el franquisme. Més enllà de la detenció dels individus implicats, la legalitat d’aquests partits falangistes representaria un cas clar d’incompliment de la norma", han remarcat.

També han demanat a la Comissió Europea que "investigui el cas del feixisme a Espanya en l’informe que ha de presentar a finals d’any".