dilluns, 23 de setembre del 2013

El lobby “puente aéreo” pressiona Foment perquè rebutgi el dret a decidir

 Dilluns, 23 de setembre de 2013 19:00 h

El Cercle Català de Negocis insta els associats de Foment i a les entitats que hi formen part que collin la direcció perquè no es doblegui als interessos d’uns quants


El CCN alerta que la direcció de Foment del Treball estaria rebent fortes pressions des de Madrid perquè no se sumi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, malgrat que bona part dels associats que en formen part en són partidaris. En declaracions públiques recents el vicepresident de Foment, Eusebi Cima, es va declarar “totalment i absolutament favorable del dret a decidir, un dret inherent a qualsevol persona d’estil democràtic, un dret inalienable que tots hem de defensar; no s’hi pot dir que no”, però malgrat aquesta predisposició de la vicepresidència, la pressió per silenciar les veus favorables a sumar-se al pacte s’han incrementat els darrers dies, en vista a la junta extraordinària que tindrà lloc aquest dimecres i on la patronal hauria de clarificar la seva postura. 
Tot i que Foment no va acudir a la primera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, hauria suavitzat aquesta oposició inicial atesa la proposta de manifest del Pacte formulada per l’expresident del Parlament, el democratacristià Joan Rigol. Fins al punt que, si les pressions no ho eviten, s’integraria al Pacte.

El CCN demana als associats de Foment (1.500 segons consta a la web de la patronal que dirigeix Joaquim Gay de Montellà), entre els quals hi ha diverses agrupacions empresarials, que no permetin que “Foment cedeixi a les pressions que exerceix un petit grup de persones que només busquen protegir els seus interessos, avantposant-los als de Catalunya”. L’associació d’empresaris sobiranistes identifica els autors de la pressió com “els empresaris que viuen del BOE, de les concessions públiques, i que només entenen l’existència d’un Estat únic que és qui els mantindrà les seves prebendes”.

El CCN considera que “tard o d’hora tothom ha d’afrontar les conseqüències dels seus actes i si ara el president de Foment nega el que li demanen la majoria d’empresaris d’aquest país n’haurà de rendir comptes”. Un cop més, el Cercle recorda que les enquestes fetes a Pimec, Cecot i  a la mateixa Cambra de Comerç de Barcelona revelen que la majoria d’empresaris són partidaris d’un Estat propi. “Els empresaris volem decidir el nostre futur, els nostres conciutadans ens necessiten i ens ho reclamen, aquesta és la veritat, per molt que alguns dirigents vulguin fer-nos creure el contrari; som la força d’aquest país, no ens hi podem girar d’esquena”, clouen des del Cercle.


http://directe.cat/317616