divendres, 6 de setembre del 2013

Duran i (Lladre) , benvingut a la #ViaCatalana

Divendres, 6 de setembre de 2013 16:15 h

El líder d’Unió no vol ni pot renunciar a seguir formant part de la història d’aquest país, per això ha deixat la porta oberta a participar a la Via Catalana


Duran i (Lladre) ara condiciona la seva participació a la Via Catalana a la disponibilitat física i al que "en consciència" cregui que ha de fer. En la seva carta setmanal que publica El Periodico, Duran i (Lladre) es mostra disposat a defensar la consulta, i recorda que l'any passat va participar a la manifestació de la Diada per defensar el pacte fiscal – després de dies de fer la puta i la Ramoneta-, i que els manifestants el van increpar i insultar. Duran i (Lladre) sap molt bé quin és el preu de no sortir a la foto d’un esdeveniment històric de la magnitud de la Via Catalana, i dol i vol, i no acaba de trobar el seu lloc, pot ser encara té present el grapat de monedes que li van llençar l’Onze de Setembre passat i que els membres de seguretat de la manifestació van aturar amb un paraigües. 


Duran i (Lladre) de la mà de Joan Herrera, dels crítics del PSC  i líders sindicals

Unió reclamava a l’ANC  que la Via Catalana canvies el sentit de la convocatòria pel del dret a decidir  perquè "fos capaç d'aglutinar el màxim possible d'expressions del catalanisme polític i fos inclusiva i no exclusiva", la qual cosa no va aconseguir. Ara Duran i (Lladre) assegura que, des del seu partit, es valora "molt positivament" aquest debat, tot afegint que no se senten "sols". En aquest sentit, Duran i (Lladre) posa d'exemple ICV-EUiA, els quals s'han posicionat "en termes semblants", i també els "dirigents sococialistes de l'anomenat públicament sector crític" i els líders dels principals sindicats.

Bufetada a l’ANC i a Òmnium

Duran i(Lladre) es mostra disconforme amb el missatge expressat pel vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, quan va dir que qui assistís a la cadena seria comptat com a independentista, i ha lamentat les declaracions de la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que en una entrevist a l'ACN va mostrar-se poc preocupada per la posició d'UDC tenint en compte que són "petitons". "No tinc la intenció de polemitzar sobre aquesta afirmació, més enllà de dir que és descaradament excloent", ha etzibat un Duran i (Lladre) que diu no voler polemitzar.

http://directe.cat/315381