dijous, 26 de setembre del 2013

De Luna denuncia Caldes per pagar la quota de l'Associació de Municipis per la Independència

És el primer municipi de tot Catalunya denunciat per la delegació del govern espanyol per aquest fet


| Actualitzat el 26/09/2013 a les 12:45h


Jordi Solé al seu despatx de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. Foto: NacióGranollers


La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, segueix combatent amb totes les eines possibles el procés sobiranista impulsat a Catalunya, amb els ajuntaments al centre del seu punt de mira. En aquesta ocasió, la delegació del govern estatal ha denunciat l'Ajuntament de Caldes de Montbui per pagar la quota anual de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual formen part 28 dels 43 municipis del Vallès Oriental, a més del Consell Comarcal. Segons va avançar aquest dimecres VOTV, Caldes és el primer municipi de tot Catalunya que rep una multa per aquesta qüestió.

La carta de la delegació del govern espanyol va arribar al Consistori de Caldes divendres passat. La demanda subratlla que pagar la quota, uns 1.500 euros anuals, és "malversar fons públics". L'alcalde de Caldes i diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, Jordi Solé, ha explicat a la televisió pública VOTV que "defensarem la nostra llibertat, l'autonomia del nostre ajuntament, i que la quota en cap cas és una malversació de fons públics". Solé etziba que malversar fons públics és que "la delegació del govern es dediqui a utilitzar recursos de tots per perseguir els ajuntaments". L'alcalde, que considera que l'AMI és una eina més per defensar els interessos dels consistoris catalans, qualifica la demanda de "disbarat" i creu que és difícil que pugui prosperar. L'Ajuntament calderí ja ha rebut el suport de l'AMI i dels seus serveis jurídics.

No és el primer ataca de Llanos de Luna al Consistori de Caldes. El passat mes de maig la delegació del govern estatal a Catalunya ja va interposar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament per haver-se declarat, com també han fet altres municipis de la comarca, "territori català, lliure i sobirà". Una denuncia que ja han rebut altres poblacions, com ara Castellterçol.