dimarts, 6 d’agost del 2013

Palau d'Anglesola, obligat a penjar la bandera espanyola al consistori

Aquest municipi del Pla d'Urgell havia rebut diversos requeriments de la delegació del govern espanyol

| Actualitzat el 06/08/2013 a les 14:50h
EL'Ajuntament del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) ha optat per donar compliment a l'exigència legal que la bandera d'Espanya onegi a la façana del consistori, atès l'expedient instat arran dels diversos requeriments efectuats per la delegació del govern espanyol a Catalunya, en relació al fet que la bandera espanyola onegi de manera continuada a la façana de l'edifici. La bandera espanyola està lligada a la barana d'un balcó de la part alta de l'edifici, juntament amb la catalana, l'europea i també la del municipi. L'alcaldessa, Montserrat Messeguer, diu que ho han fet per ''imperatiu legal''.

Segons la normativa, si l'Ajuntament del Palau d'Anglesola no dóna compliment al que disposa la Llei que regula l'ús de la bandera d'Espanya, s'entendrà que s'està infringint l'ordenament jurídica mitjançant una actuació material i per tant, la delegació del govern espanyol a Catalunya podria interposar un recurs contenciós administratiu que podria condemnar l'Ajuntament a penjar la bandera i a fer-se càrrec de les costes judicials juntament amb una sanció econòmica.

Montserrat Messeguer, alcaldessa del municipi, explica que fins ara, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola no havia considerat necessari que les banderes onegessin de manera continuada a l'exterior de l'Ajuntament, sinó només en diades excepcionals i concretes, com per exemple els dies de la Festa Major. ''Així doncs, per imperatiu legal, l'equip de govern ha optat per donar compliment a l'exigència legal que al bandera d'Espanya onegi a la façana de la corporació i l'ha col·locat juntament amb la bandera catalana, l'europea i la del municipi''.

D'aquesta manera, el Palau d'Anglesola se suma a d'altres institucions de Ponent que s'han vist forçades a fer onejar la bandera espanyola a les seves seus, com l'Ajuntament d'Agrmunt o els consells comarcals de l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià.