diumenge, 18 d’agost del 2013

L’ANC assegura que no s’ha canviat el lema de la cadena

Continua essent l’anunciat des de l'inici: ‘Via Catalana cap a la independència’


El lema de la Via Catalana que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no ha canviat pas, continua essent l’anunciat al començament: 'Via Catalana cap a la Independència'. O en tot cas: ‘Un metre més a prop de la independència’. Fonts de l’Assemblea han explicat a VilaWeb que segurament hi ha persones que han malinterpretat les paraules de la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, en una entrevista al diari Ara però que no és cert que s’hagi canviat l’eslògan.

Davant de les declaracions d'alguns dirigents polítics que ahir deien que l'Assemblea havia inclòs un lema pel dret a decidir, les mateixes fonts de l'Assemblea han explicat a VilaWeb: 'No és cert, el lema ni ha canviat ni canviarà. L'objectiu final segueix essent aconseguir la independència'.

Afegeixen que, tal i com marca el seu full de ruta, la demanda a curt termini 'no és el dret a decidir, perquè ja el tenim i així ho va aprovar el parlament amb la Declaració de Sobirania, sinó la convocatòria, amb data i pregunta concretes, d'un referèndum per avançar cap a la independència'.
‘És clar que considerem el dret a decidir com a eina per arribar a aquest desig que és la independència però no hem canviat el lema’ han assegurat.

Les mateixes fonts diuen que a nivell internacional 'el dret a decidir és molt potent com a missatge' i 'és important que el món vegi que ho volem fer per la via democràtica, que volem exercir un dret i que l’estat espanyol no ens deixa però no ha canviat res des de divendres'.

En tot cas, però, no hi haurà cap pancarta de l'Assemblea reclamant el dret a decidir sinó que l'eslògan que faran servir, com han repetit en diverses ocasions, demanarà la independència.