dijous, 22 d’agost del 2013

La CUP perd l'alcaldia d'Arenys de Munt

La CUP deixarà de governar el municipi d'Arenys de Munt, i Joan Rabasseda d'ERC passarà a ser-ne l'alcalde fins a finals del mandat

El govern en minoria de la CUP a Arenys de Munt deixarà l'alcaldia del municipi després de que CIU hagi trencat la coalició que tenia amb els independentistes des de les eleccions municipals del 2011. Els convergents han argumentat la seva decisió acusant a l'alcalde d'una actitud personalista i una marginació dels regidors de CIU. D'aquesta manera, aquest proper dijous, ERC, CIU i PSC anunciaran la construcció d'un nou govern al municipi, i passaran a ser els responsables de gestionar Arenys de Munt fins a les properes eleccions municipals. Així doncs, Joan Rabasseda, membre d'Esquerra Republicana serà el nou alcalde del municipi, que tindrà una majoria àmplia amb vuit de tretze regidors, i deixarà a la oposició els membres de la CUP i el PP. 


Joan Rabasseda, Portaveu d'ERC a Arenys de Munt

© ACN
La CUP deixarà la seva alcaldia a Arenys de Munt aquesta propera setmana. Els independentistes havien aconseguit guanyar les eleccions municipals del 2011, després de que augmentés la popularitat del seu líder al municipi, Josep Manel Ximenis. Tot i que van guanyar les eleccions amb un marge molt estret, la CUP va aconseguir l'alcaldia establint un pacte amb CIU. Ara bé, després de dos anys de mandat la situació política de la vila ha canviat per complert, i els convergents han decidit trencar el pacte establert, degut a una actitud personalista de l'alcalde que provocava la marginació dels regidors de CIU.


D'aquesta manera, ERC, segona força en les passades eleccions, va arribar a un acord amb els membres de CIU i el PSC per construir un govern alternatiu. Així doncs el proper govern estarà format per quatre regidors d'ERC, tres de CIU i un del PSC, aconseguint una àmplia majoria al municipi.


Les forces polítiques, han decidit no compartir l'alcaldia, i Joan Rebasseda, el líder republicà, serà l'alcalde d'Arenys de Munt fins que s'acabi el mandat.