dimarts, 20 d’agost del 2013

Joan Tardà: «A Madrid multiplicaran per mil cada metre que no estigui ple»

El diputat d'ERC al Congrés rebutja debats “estèrils i bizantins” sobre el lema de la Via Catalana i crida a la participació

Considera que abans de Cap d'any s'han d'haver fixat els termes de la consulta


, Prada de Conflent | Actualitzat el 20/08/2013 a les 16:20h


Joan tardà, diputat d'ERC al Congrés, aquest dimarts a Prada Foto: Jordi Palmer / Nació Digital


El diputat d'ERC-Rcat al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha alertat aquest dimarts a la tarda sobre la necessitat d'omplir tots els trams de la Via Catalana, perquè “a Madrid multiplicaran per mil cada metre que no estigui ple”, i a més, no “ho faran amb bisturí, sinó amb destral”. És per això que ha rebutjat de ple el debat sobre el lema -”se me'n fot tres de la virolla els debats estèrils i bizantins” ha estat l'expressió que ha utilitzat- i ha insistit que cal mobilitzar tothom perquè “queden pocs dies i queden trams buits”.

Tardà ha insistit que la societat catalana “es mobilitza amb un objectiu clar i la resta no importa”, però ha alertat que “la República no ens la duran a casa” i per tant cal mobilitzar-se. A més, el diputat s'ha mostrat confiat que “el dia que el món sàpiga dia i pregunta tot vindrà de baixada” i que és “imprescindible” que “abans que acabi l'any, el president de la Generalitat amb el mandat del Parlament, comuniqui solemnement dia i pregunta”.

Model espanyol d'impunitat

Tardà ha participat a la Universitat Catalana d'Estiu amb un acte organitzat per la Fundació Irla per debatre l'anomenat 'Model espanyol d'impunitat' i ha recordat que “l'Estat espanyol no ha metabolitzat el seu passat”, mentre que “totes les democràcies que han patit dictadures feixistes ja ho han fet”.

El diputat també ha recordat que el 27 d'agost acaba el termini fixat pel Congrés dels Diputats per retornar els papers de Salamanca i ha alertat que “el més calent és a l'aigüera”, ja que no sembla que hi hagi cap intenció de complir el termini. Finalment, Tardà ha assenyalat que no donaran suport a la intenció del PSOE de modificar el reglament del Congrés “si no incorporen els drets lingüístics”.