dimarts, 27 d’agost del 2013

Homs pronostica que la UE acabarà fent un dictamen sobre la independència

El conseller i portaveu del govern considera que potser tarda a arribar però que Europa donarà una “resposta oficial” sobre què passa amb la secessió d'un territori d'un estat membre


27/08/13 15:16 - barcelona - Redacció

El conseller i portaveu del govern, Francesc Homs, i la vicepresidenta, Joana Ortega, a la reunió del consell executiu Foto: JUANMA RAMOS.
El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha “pronostica” que la Unió Europea “acabarà fent un dictamen sobre què passa quan un territori s'independitza d'un estat membre de la UE”. “Podria entendre's que es facin esperar, però acabarà facilitant una resposta oficial”, ha afirmat Homs, preguntat perla notícia avançada per El Punt Avui, sobre el vet de socialistes europeus perquè l'Eurocambra elabori un informe sobre “les conseqüències de la secessió del territori d'un estat membre per a la seva pertinença a la Unió Europea”.

Precisament aquest dimarts ha transcendit que el govern d'Escòcia, presidit per Alex Salmond, pressiona Londres perquè encarregui un informe a la UE sobre la independència.

Per Homs, la resposta arribarà, sobretot, “veient l'evolució de l'estat d'opinió que hi ha hagut en diferents institucions, també l'Europea”. “No conec cap govern d'Europa que no tingui una carpeta dedicada a Catalunya o Escòcia”, ha assegurat.

Darrera actualització ( Dimarts, 27 d'agost del 2013 18:48 ) 



 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/673004-homs-pronostica-que-la-ue-acabara-fent-un-dictamen-sobre-la-independencia.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui