dissabte, 3 d’agost del 2013

Herrera s’enlluerna amb Espanya i dóna l’esquena a Catalunya

Dissabte, 3 d'agost de 2013 10:25 h

L’endemà que el CIS situï IU com a tercera força a l’estat amb possibilitat de tenir la clau del govern espanyol, Herrera crida a la "mobilització" per forçar unes eleccions a Espanya


El coordinador d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat, en una entrevista a l'ACN, que després d'escoltar el president espanyol, Mariano Rajoy, hi ha més motius per presentar una moció de censura. Herrera diu que Rajoy "va tornar a mentir i no es pot tolerar", i que això mereix que polítics i ciutadans "facin tot el possible" per "obrir una nova etapa". Una nova  etapa que segons el CIS situaria IU en tercera força política a tot l’estat, creixement espectacular que no té ICV a Catalunya, i que possibilitaria accedir al Govern d’Espanya als antics comunistes, del bracet del PSOE. Herrera així es decanta per salvar Espanya, i qui sap, si arribar a ocupar algun ministeri. 

Herrera té pressa per governar a Espanya


Per Herrera les "mentides provades" de Rajoy durant la seva compareixença són la gota que ha fet vessar el got. Per això planteja aquesta moció de censura "amb un únic punt al programa de govern: convocatòria d'eleccions", desautoritzant així l'opció del PSOE de formar un nou executiu "tecnocràtic" amb un altre president del PP. "La moció evidenciaria la sensibilitat per part del parlament. Tenim un president que no compleix amb el seu programa, que aplica un programa econòmic que significa un empitjorament de les condicions econòmiques i de la vida de la gent, i a això se suma una actitud clarament corrupta. Què més hem d'esperar? Si no és ara, quan?".

Una gran mobilització per salvar Espanya del PP i posar-la en mans d’un PSOE empastifat pels ERO d’Andalusia i una IU que li fa de crossa i s’ho mira.

Aquesta estratègia política, però, no ha de ser només cosa dels partits. Herrera creu que ara cal "una gran mobilització, una gran moguda, una gran consciència ciutadana". I per això ha considerat que la moció de censura "ha d'anar acompanyada d'una mobilització al carrer, per obrir una nova etapa, per la corrupció, per la necessitat de girar full i la necessitat d'un canvi en les polítiques, per no seguir fil per randa el camí de Grècia". .


 

2 comentaris :

Francesc ha dit...

Aquests d'iniciativa em recorden els socialistes de fa vint anys o CiU mateix: si, pero no; no però sí.

Rosa Mary ha dit...

Aquests i els de CIU no els interessa la independencia no mes ho faràn si no tenen mes remei o els afavoreix en un moment concret .

30 anys son molt fent pactes i negocis amb el govern central. Faràn el que calgui per allargar el full de ruta ,i son capaços de vendre l'autonomia si els convé .