dijous, 15 d’agost del 2013

Gibraltar espanyol? Ceuta i Melilla marroquines? Però Catalunya independent

Dijous, 15 d'agost de 2013 18:00 h

Catalunya rep el suport dels britànics davant l’actitud hipòcrita d’Espanya, de voler aconseguir l’espanyolitat per la força

Julie Girling, eurodiputada del partit conservador britànic pel sud-oest d'Anglaterra i Gibraltar, ha animat els seus electors a passar les seves vacances a Catalunya tot agraint el suport català a Gibraltar en el conflicte amb el govern espanyol. "Gràcies per tots els missatges de suport per a Gibraltar des de Catalunya. Animo els meus electors a fer les seves vacances amb vostès! Gràcies", ha indicat a través del seu twitter. Prèviament, Girling havia cridat a fer boicot turístic a Espanya, proposta que va provocar que rebés insults a través de les xarxes socials, alguns dels qual recull ella mateixa en la seva pàgina web.
 

Captura pantalla de l'eurodiputada Julie Girling


La carta enviada des d'Esquerra al primer ministre de Gibraltar dóna la volta al món

La carta que va enviar Alfred Bosch, portaveu d'ERC al congrés, al primer ministre de Gibraltar, Fabian Picardo, en solidaritat als 30.000 ciutadans de Gibraltar ha donat la volta al món i ha aconseguit que els diaris d'arreu en parlin. Així doncs la carta que condemna “els abusos” i “el bulling” per part de l'estat espanyol a Gibraltar ha estat notícia a diversos diaris d'arreu. Mitjans espanyols com El País, l'ABC, Expansión, El Público, Telecinco o fins i tot Intereconomia han publicat la notícia. Colòmbia també ha fet ressò de la notícia en el diari El Heraldo, així com també ho han fet Iberoamerica.net o Iberoamérica Central de Noticias. La notícia no s'ha quedat als països de parla castellana, sinó que ha creuat les fronteres de la llengua i diaris anglesos com Financial Times, Independent, The Telegraph, i francesos com Le Figaro, o Le Monde també han publicat fragments de la carta escrita per Bosch.