dilluns, 26 d’agost del 2013

"Èxode massiu d’empreses de Catalunya a Madrid mentre els culpables juguen a les espelmetes"

Dret a decidir

‘La Gaceta’ dedica la portada, l’editorial i un reportatge de dos pàgines a la suposada marxa d’empreses de Catalunya a Madrid


Nerea Rodríguez

Portada d'avui del diari 'La Gaceta'
'La Gaceta' recull tant en la seva portada d’avui com en les pàgines interiors del diari el que titlla “d’èxode massiu d’empreses de Catalunya a Madrid”, un fet que considera que succeeix “mentre els culpables juguen a les espelmetes”, en relació a l’estelada d’espelmes que es va encendre aquesta setmana al barri de Gràcia de Barcelona.

A la portada s’hi pot veure una gran foto d’Oriol Pujol amb el següent titular: “Els diners catalans fugen a Madrid”, i amb destacats que adverteixen que “més de mil empreses han marxat de Catalunya en direcció a la capital d’Espanya des de l’any 2010” i un altre que assegura que “la deriva independentista d’Artur Mas i Oriol Pujol obliga a milers de societats a fugir per a no veure les seves inversions compromeses”.

D’altra banda, en les primeres pàgines, el diari considera que “Mas i els seus col·lectius sobiranistes continuen la seva adolescència política. Porten tot l’estiu passant-s’ho d’allò més bé”, i fa referència a la cadena humana nudista i a l’estelada d’espelmes de Gràcia. Considera però que “aquests actes tampoc tenen massa rellevància, perquè defineixen bé la profunditat del pensament que CiU està imposant a Catalunya: persones en cuirs i jugant a les banderetes”. I continua: “Seria graciós si no fos perquè mentre es diverteixen amb aquest degoteig de campanyes l’última dada sobre l’èxode d’empreses de Catalunya a Madrid resulta esfereïdor”.

Aquest text, il·lustrat amb la foto de l’estelada de Gràcia, conclou advertint que “el contrast en dues fotografies, letal per al nacionalisme de Mas: mil empreses generadores de feina i riquesa tancant per escapar del deliri sobiranista de la Generalitat, i els seus nois jugant amb espelmetes de colors. Espelmes que, en poques hores, el vent de l’èxode empresarial apagarà, i no quedarà res més que el drama de la casta política que està enfonsant la que un dia va ser la gran regió avantguardista d’Espanya”.

"Aïllament financer i comercial de Catalunya"


A més, el diari també dedica l’editorial a aquest tema, on s’assegura que a banda de factors de naturalesa fiscal i legislativa, “influeixen motius polítics que causen una desconfiança creixent entre els empresaris, entre els quals hi ha una política lingüística que s’imposa al marge de consideracions pròpiament relacionades amb l’eficiència i una inestabilitat institucional generadora d’allò pitjor per al normal discórrer econòmic: la inseguretat jurídica”.

L’editorial fa referència alhora a “les tensions polítiques produïdes pels independentistes que governen Catalunya”. Per tot això, conclou demanant “als nostres compatriotes catalans que reflexionin seriosament sobre totes aquestes coses, encara que només sigui pel seu propi interès”.

Però les pàgines que dedica ‘La Gaceta’ a aquest tema en l’edició d’avui no acaben aquí. En la secció d’Economia es pot veure un reportatge a dues pàgines amb una gran foto d’Artur Mas i amb un peu de pàgina on es pot llegir: “Desastre. Les polítiques del president estan portant Catalunya a un carreró sense sortida”.

En el reportatge s’assegura que “la independència suposaria un aïllament financer i comercial de Catalunya, fet que no agrada gens a les empreses”, i cita declaracions del president del Grup Planeta, José Manuel Lara, el president de la patronal Foment del Treball, Gay de Montellà i el president del Banc Sabadell, Josep Oliu.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/_Exode_massiu_d_empreses_de_catalunya_a_madrid_mentre_els_culpables_juguen_a_les_espelmetes_95645.php