divendres, 2 d’agost del 2013

Estelades a les guies alemanyes sobre Barcelona

Dret a decidir

La bandera independentista a la portada de la 'CityGuide Barcelona' de 'Reise Know-How', on es defineix la capital catalana com "una ciutat cosmopolita amb un toc especial"

 

Nerea Rodríguez
 
La guia alemanya  ‘CityGuide Barcelona’ de ‘Reise Know-How’
Una guia alemanya de la ciutat de Barcelona treu en la portada un edifici de la capital catalana on apareixen només dos balcons i una estelada penjada en un d’aquests.

La ‘CityGuide Barcelona’ de ‘Reise Know-How’ deixa molt clar que a Barcelona l’aposta pel dret a decidir i la independència són al carrer. A la contraportada de la guia s’explica que Barcelona “és una ciutat cosmopolita amb un toc especial i moltes contradiccions”, i destaca alguns llocs emblemàtics de Catalunya com el monestir de Montserrat, la Costa Brava, el museu Dalí de Figueres i la ciutat romana de Tarragona, entre d’altres.

Una actitud aquesta que contrasta molt clarament amb les campanyes que en les últimes setmanes s’han encetat a les xarxes socials atacant Catalunya. Des de piulades al Twitter de gent queixant-se, i fins i tot criticant amb males paraules, que a Barcelona llueixen moltes estelades als balcons fins al hashtag #EnUnaCataluñaIndependiente, que aquesta mateixa setmana es va convertir en trending tòpic amb constants insults als catalans. 
 
La guia alemanya  ‘CityGuide Barcelona’ de ‘Reise Know-How’