dijous, 15 d’agost del 2013

Els EUA imputen el banquer espanyol Javier Martín-Artajo per les pèrdues milionàries de JP Morgan

15/08/2013 - 09.11h. 

Estats Units


L'entrada de l'edifici de JP Morgan.


La fiscalia dels Estats Units ha presentat formalment càrrecs contra el banquer espanyol Javier Martín-Artajo per falsificació de documentació en l'escàndol de l'entitat financera JP Morgan. L'acusa d'haver maquillat els comptes de les oficines de l'entitat que dirigia a Londres, i amagar així unes pèrdues milionàries. Juntament amb un empleat seu, el francès Julien Grout, també se'ls acusa de conspiració per cometre els delictes.

Diversos documents indiquen que entre març i maig del 2012, Martín-Artajo i el seu empleat van "augmentar artificialment" alguns comptes "per ocultar l'autèntic abast de les pèrdues de centenars de milions de dòlars". El juliol d'aquell any, JP Morgan Chase va haver de corregir els comptes del primer trimestre d'aquest exercici en uns 660 milions de dòlars.

Qui s'ha salvat és l'especulador borsari que va fer l'operació que va provocar el forat de 6.200 milions d'euros. En aquest cas la fiscalia federal no interposa cap càrrec contra ell per col·laborar i testificar. També haurà de testificar Martín-Artajo, però, segons la premsa dels Estats Units, no és al seu luxós domicili dels afores de Londres. El fiscal que porta al cas ha explicat que estan en contacte amb els seus advocats i que confien que es presentarà als Estats Units per declarar. Martín-Artajo s'enfronta a penes de fins a 65 anys de presó. 



http://www.324.cat/noticia/2161194/economia/Els-EUA-imputen-el-banquer-espanyol-Javier-Martin-Artajo-per-les-perdues-milionaries-de-JP-Morgan