dimarts, 27 d’agost del 2013

Barcelona defensora de Catalunya

Barcelona permet definir-se com a persona de nacionalitat catalana a les inscripcions per la cursa de la Mercè

 

La ciutat comtal ja ho té tot apunt per a les festes de la Mercè i per la a popular cursa que es realitza durant aquestes dates. Les inscripcions ja estan obertes i Barcelona capdavantera en el procés independentista, permet als participants inscriure-s’hi com a persones de nacionalitat catalana. Així doncs, sembla ser que la ciutat ja està preparada per la independència de Catalunya i per esdevenir la capital del proper estat d’Europa. La possibilitat de definir-se català de nacionalitat ja ha despertat crítiques entre els sectors espanyols més feixistes que han posat el sant al cel quan han descobert aquesta possibilitat. Els radicals també han acusat a l’ajuntament de Barcelona a no tenir les nocions necessàries de geografia i han fet burla del fet.



  

Ens suspenen en geografia
Mitjans radicals espanyols critiquen a l’ajuntament de Barcelona per permetre als concursants de la cursa de La Mercè inscriure’s com a ciutadans de nacionalitat catalana enlloc d’Espanyola. D’aquesta manera han acusat a l’Ajuntament de Barcelona de suspendre en geografia i han fet mofa de les possibles nacionalitats que es poden escollir a l’hora de realitzar la inscripció a la cursa.

Una actitud valenta
Cal reconèixer però que Barcelona ha demostrat una actitud valenta i realista permetent aquesta possibilitat, exemple del que haurien d’aplicar totes les administracions catalanes en qualsevol formulari en el que es demani la nacionalitat del subjecte interessant. Barcelona ha estat en aquest cas un clar exemple d’administració al servei de la ciutadania, adaptant-se al que la població catalana demana, la independència del nostre país.