dijous, 15 d’agost del 2013

Anson: "L'aspiració de Catalunya no pot trencar 500 anys d'unitat de la pàtria"

15/08/2013

Dret a decidir

El periodista declara en un article a 'El Mundo' que el president Mas és un "titella" del líder d'ERC, Oriol Junqueras


Lluís Goñalons

Portada d'avui d''El Mundo'


El periodista Luis María Anson ha declarat en un article al diari 'El Mundo' que el president de la Generalitat, Artur Mas, "és un titella de Junqueras" per insistir en el "separatisme", i ha declarat que l'aspiració de Catalunya no pot posar en perill la unitat d'Espanya dient que "després de 500 anys d'història units [a Espanya] no es pot deixar a la vel·leïtat d'una generació, sense les cautelas pertinents, la fragmentació de la pàtria comuna".

"El sufragi universal dels segles també val", ha argumentat el periodista espanyol simulant l'argumentari que segons ell hauria de desplegar el president espanyol, Mariano Rajoy, a l'article que porta per nom 'Respuesta de Rajoy a Arturo Mas'. Anson creu que "no existeix el Dret a Decidir" per a Catalunya i ha posat en dubte els límits d'aquest dret preguntant-se retòricament si els municipis espanyols, o fins i tot catalans, també podrien exercir llur dret.

El periodista pensa que la proposta en forma de missiva de Mas a Rajoy hauria de passar pel Congrés "tal i com va fer Ibarreche en el seu moment", ja que la "pretensió sobiranista" del president de la Generalitat exigeix de la reforma de diversos títols de la Constitució i d'una part important de la seva articulació, segons considera l'articulista. Diu Anson que el debat sobiranista a la cambra espanyola ha de comptar amb una "majoria qualificada" de dos terços, o el que és el mateix: 234 diputats.

Fins i tot, si "'Arturo Mas', amb el seu insolent desvergonyiment i Oriol Junqueras, amb la seva careta de mossèn preconciliar embruixessin a la Cambra" i obtinguessin el suport, haurien d'enfrontar-se al Senat, que també precisaria de la mateixa majoria. Uns passos que tal i com assenyala l'autor a l'inici del seu text requeriria d'una "llarga paciència i d'un llarg, llarg, saber esperar".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/anson_la_vel_leitat_d_una_generacio_no_pot_trencar_500_anys_d_unitat_de_la_patria_95521.php