diumenge, 7 de juliol del 2013

Vidal-Quadras: “A Mas no li passarà com a Companys, però es pot quedar sense Govern i amb l’autonomia intervinguda”

"A Mas no li passarà com a Companys, però es pot quedar sense Govern i amb l'autonomia intervinguda"


El vicepresident del Parlament Europeu i exlíder del PPC, Alejo Vidal-Quadras, ha carregat durament contra el procés engegat pel Govern amb la intenció de celebrar una consulta sobre el futur polític de Catalunya. En una entrevista a l'ACN, el popular ha avisat al president, Artur Mas, que corre el risc que l'Estat li "suspengui l'autonomia". "No li passarà com a Companys, però es pot quedar sense Govern", ha sentenciat, descartant que pugui acabat a la presó. Sobre el cas dels espionatges de Método 3 i l'episodi d'Alícia Sánchez-Camacho a la Camarga, Vidal-Quadras ho ha considerat "cosa entre ridícula i esperpèntica" i ha enviat un missatge a la líder del PPC: "Quan un es fica en el fang s'embruta". 
L'eurodiputat Alejo Vidal-Quadras, durant l'entrevista a l'ACN.
© @acn
ncitació i apologia de la violència contra Catalunya



En aquest sentit, el popular ha descartat que el president pugui ser denunciat o detingut si convoca "un referèndum il·legal", perquè "al Codi Penal espanyol no hi ha cap sanció" per aquest concepte. Amb tot, Vidal-Quadras creu saber quines són les repercussions que li esperen al president si tira endavant la consulta. "No li passarà el que li va passar a Companys. El que sí li pot passar és

I és que l'eurodiputat creu que "no hi ha forma legal de convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya sense l'autorització del govern central". Per això, si la consulta s'acaba plantejant seriosament, l'executiu de Mas "se situaria fora de la llei i en una actitud subversiva, i el que preveu la Constitució en aquests casos és la intervenció de l'autonomia". "És el que jo faria si es convoqués", ha dit, tot recordant que implicaria "la retirada dels poders per incompliment greu de l'ordre constitucional en aplicació de l'article 155".

Tot i això, Vidal-Quadras no veu Mas amb prou valentia o embranzida per celebrar la consulta. "Seria suïcida per part seva fer una cosa així i no crec que Catalunya el seguís", conclou.

Vidal-Quadras a Sánchez-Camacho: "Quan un es fica en el fang s'embruta".

Vidal-Quadras ha volgut llençar un clar missatge a la líder del PPC, endinsada de ple en la polèmica per haver estat espiada, pactar amb Método 3 la retirada de la demanda civil i veure com el fiscal demana que el cas segueixi investigant-se perquè els espies diuen que van actuar en nom de Sánchez-Camacho. "Jo crec que quan un es fica en el fang s'embruta; l'important és no entrar en el fang", li ha etzibat el popular a la presidenta del PPC. 
que es quedi sense Govern i que l'Estat intervingui l'autonomia", ha sentenciat, tot afirmant rotund que "el perill d'anar a presó per aquest tema no el té".
El debat nacional i el "conflicte" que Catalunya manté amb l'Estat pel dret a decidir és, per Alejo Vidal-Quadras, un dels problemes més greus actualment. I és que pel vicepresident del Parlament Europeu, Artur Mas està "arruïnant" Catalunya amb el seu "deliri independentista". Així ho ha expressat en una entrevista concedida a l'ACN on, Vidal-Quadras s'ha mostrar convençut que l'Estat haurà de prendre decisions al respecte per aturar el projecte de Mas.

http://directe.cat/307453