diumenge, 7 de juliol del 2013

El tricentenari, un acte de "legítima i pacífica defensa"

Homs surt en defensa dels actes de commemoració del Tricentenari dels fets del 1714 i alerta que "s'ha desfermat una ofensiva per reescriure la història del nostre país".


Francesc Homs, conseller de la Presidència, ha assistit aquest dissabte a "La crema de Manresa 1713" amb motiu dels 300 anys de l'incendi que va patir la ciutat per part de les tropes borbòniques, i ha qualificat d'acte de "legítima i pacífica defensa". Homs ha afirmat que, en el moment que des de Catalunya es planteja la consulta per al dret a decidir, que és una "operació estrictament democràtica", la política espanyola s'esforça a negar que "som i existim. En aquest sentit, Homs ha assegurat que "hi ha tota una operació en marxa per molts sectors de la política espanyola que consisteix a dir que tot el que commemorem aquí no va existir".
Manresa i el Bages han iniciat aquest dissabte els actes de commemoració dels 300 anys dels fets de
la Guerra de Successió, un esdeveniment on hi participen prop de 500 voluntaris de la cultura popular i tradicional per recrear un fet transcendental a la història de la ciutat; el 13 d'agost del 1713 un exèrcit borbònic format per 4.000 soldats va incendiar Manresa. La meitat de la ciutat, unes 522 cases, van quedar totalment cremades i part del patrimoni de la vila va ser arrasat. Segons el conseller, "les commemoracions com les d'avui tenen una actualitat total, no és un record nostàlgic de la història" i ha afegit que "això ens defineix el projecte de futur que tenim com a país, les ganes de viure, sobreviure i tirar endavant".

http://directe.cat/307421