dilluns, 1 de juliol del 2013

ÒMNIUM no ha rebut ni un euro del Govern pel concert, malgrat el que digui la caverna

“És fastigós com s’acaben publicant coses sense contrastar res” ha dit Homs en referència a les afirmacions de la caverna de que el Concert va ser subvencionat pel Govern.


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dilluns que el Govern no ha posat "ni un euro" en el Concert per la Llibertat organitzar per Òmnium. En una entrevista a Rac1, Homs ha explicat que l'entitat ha decidit renunciar aquest any a la subvenció de mig milió d'euros per la situació delicada de les finances de la Generalitat i, per compensar-ho, ha incrementat les quotes dels socis. "És fastigós com es publiquen certes coses", ha lamentat. La presidenta d’Òmnium, Múriel Casals, ha assegurat a RAC1 que el concert s’ha finançat amb les entrades, que tothom sense excepció ha pagat, i que malgrat el Barça els va fer “un preu d’amic” i la generositat dels artistes que no van cobrar, els costos del muntatge arriben als 2 milions d’euros i que els comptes podran ser consultats. 
La col.laboració d’El Punt va fer possible el mosaic

Casals ha volgut agrair la col·laboració del diari que va fer possible el mosaic, i ha posat èmfasi en la capacitat dels catalans de demanar coses molt importants amb un acte de  caire festiu, i ha afegit que ara toca treballar en la següent fita; la cadena humana de l’Onze de setembre d’enguany, que és a tocar, és “el proper gran pas”, ha dit. Casals també ha agraït els elogis a la organització i ha recordat que els treballadors de l’entitat han fet un gran esforç per tal que tot sortís bé, i ha fet una crida a sumar-se a l’entitat que ara ja compte amb 33.000 socis.

“El millor de tot és la renovació de la il·lusió i de l'emoció” ha dit Rahola a RAC1

Els xiulets que una part del públic va dedicar a Ramoncín per parlar en castellà, la reivindicació de la causa palestina per part d'un intèrpret, i la llargària del concert s’han valorat com els punts dèbils del concert. Rahola durant la tertúlia ha tret ferro a la reivindicació de Palestina, malgrat ha dit que no tenia cap sentit i hagués calgut un punt d’astúcia, però ha felicitat Casals per la organització.