dimarts, 30 de juliol del 2013

Nadal abandona el vaixell de l’unionisme

Presidirà el Pacte gironí pel dret a decidir a proposta de l'alcalde Puigdemont. La pregunta que ha sorgit és si hi haurà acord CiU-PSC a l’ajuntament de Girona.


L'exalcalde de Girona i exconseller socialista, Joaquim Nadal, liderarà el Pacte gironí pel dret a decidir. Nadal ha acceptat la proposta que li ha fet l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont (CiU), que considera que té el perfil idoni per liderar aquest moviment, per ser una persona amb un ampli bagatge polític i que pot atraure sensibilitat diferents. De la mateixa manera que el Pacte nacional, aquest pacte a nivell de Girona pretén aglutinar entitats i representants de la vida civil i econòmica de la ciutat a favor de fer la consulta. Nadal ha defensat que es tracta d'un "compromís personal i cívic en favor de la llibertat" i que ha acceptat liderar-ho sense consultar el PSC. 

Hi haurà pacte CiU- PSC  a l’ajuntament de Girona?

L’acostament entre Puigdemont i Nadal obre la porta a que el grup municipal del PSC a l’ajuntament de Girona liderat per Pia Bosch, afí a Nadal, permeti arribar a acords entre l’equip de govern de CiU en minoria i  el PSC a l’oposició.

La direcció del PSC completament descol·locada

El mateix dia que La Vanguardia explica en una notícia que la cúpula del PSC  està molt tranquil·lla perquè després de fer reunions al territori té clar  que "la majoria no està per unir-se a Convergència” en l’assumpte del dret a decidir, Nadal es presentat per un alcalde de CiU coma  líder del dret a decidir a Girona. Nadal opina que la seva implicació en aquest projecte no ha de generar "problemes en el sí del PSC" i que no ha de "defraudar" cap company del partit ni cap votant. "No em considero un problema per al PSC sinó part de la solució", ha afirmat.

Nadal, per sobre del sí o del no

L'exconseller ha remarcat que no treballarà ni en favor del sí ni del no, sinó que el seu compromís és defensar que la consulta es faci. "El meu compromís és amb la llibertat en la seva idea més àmplia, amb respecte a totes les actituds i sense sectarismes ni rebuig d'opinions", ha manifestat.