dimarts, 9 de juliol del 2013

L'FMI preveu una forta recessió per a Espanya aquest any i un creixement zero per al 2014

Redacció - 09/07/2013 - 15.44h. 


Blanchard és pessimista encara sobre l'evolució de l'economia espanyola. (Foto: Reuters)

El Fons Monetari Internacional empitjora les previsions econòmiques per Espanya en relació a les publicades a l'abril, i ara diu que al 2014 no hi haurà ni creixement ni contracció, mentre que per aquest any manté la mateixa perspectiva d'una forta recessió. Segons el Fons, l'alentiment de les economies emergents frenarà la recuperació arreu del món i, en el cas espanyol, no veu brots verds fins entrat el 2015.

L'FMI pronostica una recessió a Espanya de l'1,6% per aquest any i un creixement zero per al 2014, quan el mes d'abril sostenia que l'economia espanyola creixeria set dècimes l'any que ve.  Aquestes dades contrasten amb l'optimisme que hores abans de saber-se l'informe de l'FMI exhibien el Ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya.

Tot plegat en un context encara molt complicat per al sud d'Europa com afirma l'economista en cap de l'organisme, Olivier Blanchard: "Als països de la perifèria, l'ajustament és molt dur. Veiem alguns ajustaments en la competitivitat, que és el que els cal fer, però la demanda interna és molt dèbil i les taxes d'interès encara són molt altes. En aquest punt encara no s'ha passat pàgina i no sabem exactament quan passarà".

Precisament, el manteniment de la recessió a la zona euro, combinat amb la forta desacceleració de les economies emergents i el tímid ritme de creixement als Estats Units, frustrarà el desenvolupament econòmic mundial aquest any, el 3,1%, el mateix que al 2012.


http://www.324.cat/noticia/2147788/economia/LFMI-preveu-una-forta-recessio-per-a-Espanya-aquest-any-i-un-creixement-zero-per-al-2014