dimecres, 17 de juliol del 2013

La lliçó sobiranista de Montblanc

dret a decidir

 La capital de la Conca de Barberà forma un govern municipal d'unitat per reforçar el camí cap a la independència


Lluís Goñalons

Josep Andreu, alcalde de Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc, capital de la Conca de Barberà, formarà avui un govern d'unitat per treballar conjuntament des del consistori en favor de la independència. El govern, format per 13 regidors, el construiran aquest vespre una pluralitat de partits que s'arrengleren per reforçar el camí cap a la consulta. Així doncs, el govern estarà integrat pel partit de l’alcalde, Agrupament Catalanista de Montblanc, ERC, CiU, Entesa per Montblanc, Independents per Montblanc i fins i tot el PSC.

Després de diverses negociacions, tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament han accedit a treballar plegats per Montblanc i per Catalunya, entrant a formar part de l’equip de govern i, per tant, assumint responsabilitats de govern. “Hem d'estalviar molt, perquè no tenim diners, però el fet que hagin acceptat d'implicar-s'hi i entrar en el govern és d'una generositat extraordinària i vol dir posar el país davant els partits”, ha agraït l'alcalde Josep Andreu.

El govern de front plural que es constituirà aquest vespre a Montblanc s’ha marcat dues dates de caducitat per posar fi al govern: O bé extingeixen el mandat el 2015, o bé es dissolen quan es proclami la independència de Catalunya.

El batlle ha admès haver-se reunit ja amb més municipis. L’alcalde, però, ha demanat als grups municipals d'ajuntaments més grans que arraconin el partidisme i admet que veu més viable un acord entre consistoris petits. “Són moments en què cal unitat, i volem assolir aquest desafiament tan gran que ens hem proposat. I volem dir que l'Ajuntament de Montblanc resta a disposició de l'Assemblea Nacional Catalana, del govern de la Generalitat i de l'Assemblea de Municipis per la Independència”, ha declarat el batlle Josep Andreu.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/la_llico_sobiranista_de_montblanc_95189.php