dilluns, 1 de juliol del 2013

Greus incidents al ple de l'Ajuntament de Vic per l'actuació de la racista PxC

Els racistes han portat simpatitzants uniformats al ple per a intimidar els antifeixistes

Cartells exhibits pels membres de PxC (Foto: @carlesbanus).
La presentació d'una moció (PDF) impulsada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme a l'Ajuntament de Vic ha estat el detonant de greus incidents al ple que l'havia d'aprovar. En acabar la lectura de la moció, s'han començat a sentir crits i insults a la sala i el batlle Josep Maria Vila d'Abadal ha decidit desallotjar-la. Els antifeixistes presents a la sala cridaven 'No passaran', mentre que els simpatitzants i regidors de la Plataforma per Catalunya (PxC) responien dient 'Primer els de casa'. Els regidors de PxC s'han presentat al ple acompanyats de simpatitzants uniformats per a intimidar els antifeixistes.
La moció, presentada per la CUP i ICV i llegida per representants d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme, era contra de l'ús de PxC de les dependències municipals per a oferir un servei d'assessoria per a espanyols, excloent els immigrants. La moció s'ha aprovat amb els vots de SI, ICV, CUP i ERC; la PxC hi ha votat en contra, mentre que PSC i CiU s'han abstingut.
Els incidents no han passat dels crits i les paraules tot i que hi ha hagut moments de molta tensió. Un cop la sala ha estat desallotjada, els regidors han continuat el ple a porta tancada i sense públic. Els crits, però, s'han continuat sentint a fora de la sala i el batlle ha ordenat aleshores desallotjar tot l'edifici de l'ajuntament. Vila d'Abadal ha lamentat els incidents i ha dit que el ple d'avui l'havia guanyat el senyor Anglada 'gràcies a la publicitat que li han fet' i ha retret a la CUP el seu 'llenguatge agressiu'. El regidor de la CUP, Nil Puigvila, ha instat a 'denunciar aquí i arreu que Plataforma és feixista' i no s'ha estat de denunciar-ho ell directament unes quantes vegades.
Neonazis
Entre els uniformats hi havia, com a mínim, dos coneguts joves neonazis que el periodista Bertran Cazorla ha reconegut en les fotos que s'han publicat de l'incident. Un d'ells és Alejandro Fernández, membre del Casal Tramuntana que el mes d'abril ja va fer acte de presència al ple de l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i que el mes de gener passat va participar en un viatge a Atenes amb altres neonazis, com Sergio Concepción, també protagonista dels incidents al ple de Vic. Cazorla ja va revelar al setmanari Directa que Concepción s'havia reunit amb el dirigent del partit neonazi grec Alba Daurada, Nikolaos Michaloliakos.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4131007/20130701/greus-incidents-ple-lajuntament-vic-lactuacio-racista-pxc.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter