dimecres, 24 de juliol del 2013

"Factura a nom del PSC, carrer Nicaragua, 2.700 + IVA"

espionatge

  

Surten a la llum nous correus que relacionen al PSC amb l'agència 'Método 3’, però la gerent del partit nega que espiessin Camacho

Mar Sabé

El restaurant La Camarga
"La nota la faig a nom del PSC o de Lluïsa Brugués?", va enviar en un correu electrònic a finals del 2010 Elisenda Villena, treballadora de l’agència d’espionatge Método 3 a Lluïsa Bruguer, la gerent del PSC. Aquest correu es referia a un suposat encàrrec d’escombrades a les oficines de la Diputació de Barcelona, per veure si hi havia micròfons. La resposta d’un directiu de Método 3 a la mateixa treballadora deia: "L’expedient anirà a nom del PSC (...) per facturar només en paper. Factura a nom del PSC, carrer Nicaragua. 2700 + IVA", segons publica avui ‘El País’.

El gener del 2011, a més, quan José Montilla era primer secretari i José Zaragoza secretari d’organització del PSC, la detectiu Villena, que avui també declara com a imputada, va enviar un altre correu a Bruguer amb el “resum de les tarifes d’encriptació”. Aquest no és l’únic correu que ha transcendit, i ara els investigadors estan analitzant el disc dur de l’ordinador de la comptable, que va ser requisat per la Policia Nacional el divendres passat a la seu central del PSC, ja que consideren que és on hi pot haver el rastre de correus electrònics referits a l’encàrrec i el pagament de l’espionatge a Alícia Sánchez-Camacho.

Els correus que han trascendit avui demostren que hi havia una relació fluïda entre el PSC i l’agència d’espionatge ‘Método 3’, encara que cap explícitament parli sobre el cas que s’està jutjant, el que acusa aquesta agència d’enregistrar il·legalment la conversa que van tenir la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho amb l’exparella del fill gran de l’expresident Jordi Pujol al restaurant La Camarga.

Qui va pagar aquest enregistrament? Potser avui Lluïsa Bruguer en traurà l’entrellat en la seva declaració com a imputada davant de la jutgessa que porta el cas, qui ja s’ha encarregat de notificar, en l’auto en el que acorda l’entrada i registre a la seu del PSC, que creu que "les escoltes il·legals entre diferents partits polítics resulten absolutament intolerables en un estat democràtic i contravenen la mateixa base de l’Estat de Dret".

'La Vanguardia' publica avui que els detectius de Método 3 van voler treballar amb la Fundación Ideas, vinculada al PSOE, i van posar com a aval "les referències del PSC". Segons aquest diari, un altre correu trobat als discos durs de l’agència d’espionatge firmat per Francisco Marco, director de l’agencia, i enviat l’any 2010 a un responsable de la Fundación, en el que es despedeix dient: "Pot demanar referències nostres al PSC".

Brugués nega estar darrera de la gravació

A la declaració d’uns 20 minuts que ha fet avui davant la titular del Jutjat d’Instrucció numero 14 de Barcelona, Lluïsa Brugués ha declarat que el seu partit “ni va encarregar ni va pagar” la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i l’exparella de Jordi Pujol Ferrussola al restaurant La Camarga. Bruguer, però, sí que ha reconegut que el seu partit ca contractar altres serveis a l’agència.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/_factura_a_nom_del_psc_carrer_nicaragua_2.700_iva_95277.php