dimarts, 9 de juliol del 2013

Europa i la banca espanyola

09/07/2013

Quan Europa fa declaracions al voltant de la situació econòmica de l’Estat espanyol, desconcerta. Un informe que serà aprovat per la Comissió Europea assenyala que els bancs espanyols no necessiten més capital. Espanya, mitjançant Luis de Guindos, i els ministres d’economia europeus observen així que el sector bancari del país és més solvent que abans.

Però immediatament aquest parer contrasta amb un seguit de rumors que també venen del continent. Mentre l’Eurogrup assegura que la banca espanyola no necessita més diners, el president del Banc Central EuropeuMario Draghi, recomana que es segueixi amb la recapitalització. És evident que Draghi no desmenteix l’anterior testimoni, però en rebaixa l’eufòria.

Sí, Draghi ha posat Espanya com a exemple a seguir. Però la banca necessita més diners si vol assegurar el reforçament del sistema. Compleix tots els objectius que posa la Troica, però encara ha d’assolir l’estabilitat. El cas és que mentre el representant alemany al comitè executiu del BCE assenyali una cosa i el president de la mateixa entitat una altra, els bons auguris semblen papier-mâché.

Opina a cartes@intocabledigital.cat



http://intocabledigital.cat/europa-la-banca-espanyola/50104/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=europa-la-banca-espanyola