dimecres, 10 de juliol del 2013

Europa es pregunta si ja tenim data per votar i per què Rajoy no fa de Cameron

Graham Watson, president del grup Liberal Demòcrata al Parlament Europeu ens recomana fer el referèndum el 14 de setembre per associar el cas català i l’escocès


Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU, ha participar a la tertúlia que El món a RAC1 ha fet des de Brussel·les, i ha explicat que el britànic Graham Watson, president del grup Liberal Demòcrata, que és el tercer grup de l’eurocambra amb 85 diputats, ha fet públic el seu suport al dret a decidir i recomana que el referèndum de Catalunya s’associï al d’Escòcia i que la votació es faci el 14 se setembre de 2014, quatre dies abans que l’escocès. Tremosa assegura que la pregunta que molts europarlamentaris li formulen és si ja tenim la data per votar i per què Rajoy no fa de Cameron. A la tertúlia també hi ha participar Raül Romeva (ICV), Josep Borrell expresident del Parlament Europeu (PSOE) i Santiago Fisas PP. Romeva ha assegurat que malgrat els esforços ingents, Espanya no se’n surt alhora de barrar el pas al dret a decidir a Europa.
Espanya no se’n surt alhora de barrar el pas al dret a decidir a Europa

Romeva ha assegurat que l’actitud dels estats europeus davant la independència de Catalunya és de prudència “ja veurem”, perquè el “tema” encara no està damunt la taula, i ha recordat que Europa té molts actors, és un projecte dinàmic i s’adapta a la realitat, i ha posat l’exemple de Kosovo. Malgrat els esforços ingents d’Espanya o ha aconseguit que cap estat europeu s’hagi posicionat a favor dels plantejaments territorials de Rajoy d’unitat d’Espanya.Romeva h aassenyalat que "ara com ara tot és possible, depen de com es facin les coses”, i ha afegit que seria un “error històric esperar més d'Europa en el procés sobiranista"