dimarts, 2 de juliol del 2013

Espanya perd, Catalunya guanya!

#XOCDETRENS

Catalonia is not Spain a Maracanà
Si fem valoració sobre la jornada futbolística que va tenir lloc a Brasil aquest darrer diumenge, arribem a la clara conclusió de la derrota espanyola de la mà de l'equip de Neymar, així com la victòria independentista que es va fent visible arreu del món.

I és que la crida independentista catalana ha arribat aquest cap de setmana al Maracanà on es jugava la final de la copa confederacions. La final disputada entre Brasil i Espanya va acabar en una clara derrota pels espanyols, Neymar va encapçalar l'espectacle, el recent fixatge del Futbol Club Barcelona va fer tota una exibició.

Però la derrota espanyola no va ser només de caire futbolístic, sinó que durant el partit es va deixar ben clar que Catalunya i Espanya són països totalment diferents.

Catalonia is not Spain, va ser el lema escollit per un grup de brasilers que van desplegar una pancarta al camp amb l'objectiu de mostrar a tota la comunitat el conflicte entre els Països Catalans i l'Estat Espanyol. Així doncs, la demanda catalana ha travessat fronteres, aquest cop de la mà d'aquest grup de joves brasilers, que com han comentat al seu compte de Facebook, milloraran la pancarta i utilitzaran una estelada més gran de cara als partits del mundial que es es durà a terme l'any vinent al Brasil.

La iniciativa però, s'ha dut a terme des de Catalunya, on una jove brasilera, resident des de fa temps al principat, ha demanat als seus companys de Brasil aquest suport cap als catalans. I així ha estat com han desplegat la pancarta a l'estadi, i han fet onejar una estelada mentre el Brasil derrotava a Espanya amb un contundent 3-0.

http://directe.cat/306363