dijous, 18 de juliol del 2013

Escàndol al Constitucional: El nou president militava al PP

Corrupció

Francisco Pérez de los Cobos va pagar quotes quan ja era magistrat, cosa que està prohibida


Mar Sabé

El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos
L’actual president i màxim dirigent del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, va pagar quotes d’afiliació al Partit Popular quan ja era magistrat, segons 'El País'. El jutge de l’alt tribunal figura a la llista de donants i afiliats del PP entre els any 2008 i 2010, un llistat que forma part del sumari del cas Bárcenas.

Les aportacions que feia el magistrat, segons recull aquest diari, van ser de 37,24 euros l’any, quantitat que serveix per sufragar les despeses del partit. Aquestes donacions coincideixen amb la seva ja feina de magistrat al Constitucional almenys a finals del 2010 i durant el 2011.

Els jutges i magistrats tenen prohibit per llei pertànyer a partits polítics i sindicats, tal i com ho reflecteix l’article 395 de la llei orgànica del Poder Judicial o l’article 127 de la Constitució, que assenyala que "els jutges i magistrats, tal com els fiscals, mentre es troben en actiu no podran exercir altres càrrecs públics, ni pertànyer a partits polítics o sindicats". I també, a l’article número 2 de la Carta Magna estableix que el règim "haurà d’assegurar la total independència dels mateixos".

De los Cobos va ser nombrat magistrat, a petició del PP, el desembre del 2010, motiu pel qual va deixar el seu lloc de director del departament de Dret del Treball i la Seguretat Social de la Universitat Complutense de Madrid. Va prendre possessió del càrrec el gener del 2011 i només 17 mesos després, el passat 19 de juny del 2013 va ser escollit president del Constitucional, aconseguint una votació unànime amb el recolzament tant del sector pròxim al PP com del pròxim al PSOE.

De los Cobos no ha volgut fer cap declaració ni donar cap explicació sobre el tema, fet que ha impossibilitat que desmenteixi si en aquests moments segueix pagant les quotes d’afiliació al PP, o no.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/escandol_al_constitucional_el_nou_president_militava_al_pp_95198.php