dijous, 4 de juliol del 2013

"El PSC s'ha posat al costat del PP, Ciutadans i la patronal"

Debat al PSC

 Militants socialistes expliquen la revolta interna al partit al Berguedà

Lluís Goñalons
 
L'exdirigent del PSC de Berga Jordi Pujals
"El PSC s'ha posat al costat del PP, C's i la patronal". Aquesta és la queixa de Jordi Pujals, fins fa poc líder de la JSC a les comarques centrals i dirigent del PSC de Berga, que ara ha abandonat el partit. Pujals ha criticat en una entrevista a Ràdio Berga, l'absència dels socialistes catalans al Pacte Nacional pel Dret a Decidir quan “forces d’esquerra, sindicats i entitats progressistes han estat en aquest acord". El PSC viu una autèntica revolta interna en aquesta comarca.

Un altre eix discrepant dels ara exmilitants del PSC és que "el partit no donava resposta a les noves desigualtats socials", tal i com s'especifica en el manifest conjunt que van redactar fa uns dies. La regidora de Berga Ermínia Altarriba, que conserva el càrrec, ha indicat que veuen un futur "esperançador i il·lusionant", i que ells mantenen el mateix projecte, encara que no formin part ja del PSC.

De les cent baixes al Berguedà, prop d'una trentena eren militants, i la resta simpatitzants afiliats. Aquesta xifra significa que "més de la meitat dels militants del PSC de Berga" han trencat el carnet socialista, segons Pujals. Entre ells, cal destacar la baixa d'alguns militants històrics com l’exalcalde de Berga, Ramon Camps; o un fundador del partit socialista a la comarca, Emili Sabata.

El descontent és "transversal", assegura Pujals i remarca que "totes les baixes van dels 20 als 85 anys". No descarta que s’hi puguin restar més persones de la militància, però adverteix que "costa fer un pas com aquest".




http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/_el_psc_s_ha_posat_al_costat_del_pp_c_s_i_la_patronal_95005.php