dilluns, 8 de juliol del 2013

El president del TSJC admet que la unitat d'Espanya és interpretable

Dret a decidir

Gimeno afirma que el procés sobiranista de Catalunya és una qüestió "netament política, abans que jurídica"


Lluís Bou

El president del TSJC, Miquel Àngel Gimeno
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miquel Àngel Gimeno, ha declarat al programa 'Aquí parlem' de RTVE, presentat pel periodista Lluís Falgàs, que la Constitució espanyola parla de la unitat d'Espanya però que aquesta unitat "pot ser interpretada". "El que s'està debatent ha de començar, no pas per una legalitat sinó per un acord polític de totes les forces politiques de l'Estat, no només per una part d'elles". "El tema és netament polític, i el jurídic en tot cas vindrà després", ha afegit.

Gimeno ha defensat durant l'entrevista les comissions d'investigació parlamentàries per la seva "funció de control polític", i ha indicat que si es fan correctament en aquest sentit no interfereixen a la Justícia. "No tot allò dolent és delicte", ha recordat. El president del TSJC també s'ha referit al fet que al Parlament hi ha actualment 4 diputats imputats, i ha demanat una reforma del concepte. Al seu entendre, mentre una persona no estigui en imputació formal s'hauria de denominar d'una altra manera, perquè a l'inici només està investigat.

"Ara també es diu imputat. I per això els jutges no hem de dir si un polític imputat ha de dimitir o no. Això ho ha decidir la persona afectada", ha apuntat. Gimeno s'ha limitat a una visió jurídica i només ha reclamat la dimissió d'una persona condemnada si en la sentència queda clar que està inhabilitada. I ha proposat que si un polític dimiteix i després d'un judici se'l declara innocent tingui algun mecanisme per ser rehabilitat políticament.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/el_president_del_tsjc_admet_que_la_unitat_d_espanya_es_interpretable_95056.php