diumenge, 7 de juliol del 2013

Egipte nega el nomenament d'El-Baradei com a primer ministre

L'assessor de mitjans de la Presidència remarca que el premi Nobel de la Pau és un dels candidats possibles, però que no hi ha res decidit

Assegura que cal “temps” per escollir el nou primer ministre

07/07/13 01:15 - el caire - Efe

L'assessor de mitjans de la Presidència egípcia Ahmed el Moslimani ha negat aquesta matinada que el premi Nobel de la Pau Mohamed E-Baradei hagi estat nomenat primer ministre interí d'Egipte, tal com havien donat per fet diverses fonts pròxim al dirigent opositor i exdirector de l'Agència Internacional per a l'Energia Atòmica (AIEA), entre les quals l'agència estatal de notícies.
Partidaris de Mursi durant les manifestacions que hi ha hagut aquest issabted Foto: REUTERS.

El Moslimani ha assenyalat en roda de premsa que el nou president interí, Adly Mansur, encara està fent les consultes pertinents per escollir al primer ministre i que El-Baradei és un dels candidats per ocupar el lloc.

El conseller ha afirmat que “cal temps” per prendre una decisió d'aquest tipus en les circumstàncies actuals que travessa el país, després del cop d'estat de dimecres passat quan l'exèrcit va derrocar Mohamed Mursi.

“Hem d'estar segurs de la nostra elecció, no córrer i ens hem de prendre el nostre temps per fer-ho bé”, ha remarcat El Moslimani.

El recent nomenat assessor de la Presidència ha remarcat que no s'exclourà ningú del procés polític i que totes les parts tindran la possibilitat de concórrer a les pròximes eleccions presidencials, encara sense data.

El partit Al Nur, la principal formació salafista d'Egipte i l'única que va donar suport al cop militar, ha criticat l'elecció d'El-Baradei, ja que “no s'els havia consultat”.

Els Germans Musulmans han dit en un comunicat que El-Baradei podria “encendre la discòrdia al país”, al temps que han rebutjat l'actual procés polític i han tornat a reclamar la restitució de Mursi.

Darrera actualització ( Diumenge, 7 de juliol del 2013 15:41 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/661022-egipte-nega-el-nomenament-del-baradei-com-a-primer-ministre.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui