dimarts, 9 de juliol del 2013

Egipte celebrarà eleccions legislatives en sis mesos

El president interí accelera el procés per renovar la Constitució davant l'increment de la tensió als carrers del país

Mansur anuncia que se celebrarà un referèndum per aprovar la nova carta magna en quatre mesos

09/07/13 10:30 - el caire - Efe

Partidaris de Mursi en una manifestació reclamant que s'aturi la violència per part de l'exèrcit Foto: REUTERS.
Egipte celebrarà eleccions parlamentàries abans que les presidencials, al contrari del que reclamaven els opositors al deposat Mohamed Mursi abans del cop militar, segons la declaració constitucional emes aquest dimarts pel president interí del país, Adly Mansur. Les eleccions s'hauran de celebrar en un termini de sis mesos.
La declaració constitucional defineix les bases del període de transició, que contempla també una reforma de l'actual Constitució -suspesa pels militars-, que serà sotmesa a referèndum abans de les legislatives, en quatre mesos.

La declaració consisteix de 33 articles i concedeix a l'actual president provisional i al seu govern tot el poder legislatiu. També estableix que en un termini de 15 dies es constituirà un grup de treball per elaborar la nova Constitució.

Aquest comitè estarà format per dos membres del Tribunal Constitucional, dos jutges, dos membres del Consell d'Estat i quatre professor de dret Constitucional. Tots seran escollits pels organismes corresponents, mentre que els professors ho seran per part del Consell Suprem Universitari.

Un cop finalitzin els treballs, l'organisme presentarà les propostes a un segon comitè format per 50 membres, entre els quals hi haurà representants de tots els sectors de la societat.

Darrera actualització ( Dimarts, 9 de juliol del 2013 10:31 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/661515-egipte-celebrara-eleccions-legislatives-en-sis-mesos.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui