dilluns, 15 de juliol del 2013

De Guindos no llegeix la premsa internacional

El ministre espanyol d’economia assegura que l'afer Bárcenas no està afectant les inversions ni la imatge exterior del govern espanyol mentre la premsa internacional parla d'escàndol i corrupció a Espanya


El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, nega que l'afer Bárcenas estigui perjudicant ni les inversions ni la imatge exterior del govern espanyol malgrat que les principals capçaleres de la premsa internacional destaquen que l’escàndol de corrupció deixa en una situació difícil el president espanyol Mariano Rajoy, arran de les filtracions que apunten al cobrament de sobresous en diner negre i també es fan ressò dels missatges revelats en què demanava a Bárcenas que negués la comptabilitat B. Deutsche Welle, Le Soir o France 24 parlen d’escàndol de corrupció a Espanya en els seus titulars.BBC News, Financial Times, The Times, La Repubblica i Le Monde, destaquen la difícil situació política en que queda Rajoy.
Santamaría ho nega tot

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha negat aquest dilluns que el govern espanyol establís cap mena de negociació amb l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ni li fes cap oferta pel seu silenci sobre el suposat finançament irregular del PP. Segons la vicepresidenta, el fet que Bárcenas estigui a presó i declari a l'Audiència Nacional demostra que no hi ha hagut cap tracte.

A mi ningú m’ha demanat res d’això

També ha parlat de la qüestió el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ha afirmat que "no li preocupa" l'opinió dels inversors internacionals sobre els "possibles casos que estan afectant a la percepció" del govern espanyol, i "li preocupa molt més el que pugui opinar la societat espanyola". "Des del punt de vista dels inversors internacionals a mi ningú m'ha preguntat res d'això i avui, malgrat que els mercats són volàtils, hem vist que la situació és d'absoluta tranquil·litat", ha dit.

Rajoy avui previsiblement trencarà el silenci

El president espanyol parlarà de la qüestió aquest dilluns al migdia, en que té a l'agenda una roda de premsa conjunta amb el primer ministre polonès, Donald Tusk. Fonts del seu equip apunten que serà allà on donarà una resposta en persona a la publicació dels missatges en resposta a les preguntes -aproximadament tres- que La Moncloa permet a la premsa en aquest tipus de contactes informatius.