dimecres, 5 de juny del 2013

Una estudiant agraeix el diploma a Wert en català

Berta Puig assegura que ho va fer "per dir-li suaument que ens està destrossant"


NICOLÁS TOMÁS / Barcelona
  Una de les estudiants premiades ahir amb els Premios Nacionals Fin de Carrera, Berta Puig, va decidir agrair el premi a la seva manera: en català. En l'acte celebrat a l'Auditori Nacional, l'estudiant de Girona, de 29 anys, es va reivindicar adreçant-se al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en la seva llengua materna. "Quan em va entregar el diploma, jo li vaig donar les gràcies en català per dir-li suaument que ens està destrossant", explica Puig. La seva reivindicació se suma a la de la dotzena de joves que van negar la salutació al ministre per protestar contra el projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

Berta Puig: "Li vaig donar les gràcies en català per dir-li suaument que ens està destrossant" ACN
"Sóc professora i, a més. catalana, o sigui que m'afecta el doble", afirma Berta Puig, que exerceix el magisteri, referint-se a la LOMCE. En la mateixa línia, l'estudiant apunta que la nova llei educativa se suma a altres "atacs a la identitat" catalana com la denominació de lapao aprovada per les Corts d'Aragó. Puig assegura que, després de parlar amb altres companys premiats, no va ser l'única a adreçar-se al ministre en català. Malgrat tot, creu que el ministre "va entendre la crítica".

Durant la cerimònia es van entregar un total de 129 guardons que distingeixen els alumnes espanyols més brillants en totes les especialitats universitàries. L'estudiant gironina es va diplomar en Logopèdia a la Universitat Complutense de Madrid amb una nota mitjana de 9,26 el curs 2009-2010.


 

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/una-estudiant-agraeix-diploma-wert-catala-2410200?utm_source=twitter-dlvr.it&utm_medium=social&utm_campaign=elperiodico_cat