dimecres, 19 de juny del 2013

Quan convé fem cadenes

L'ANC presenta la Via Catalana, la "cadena Humana" que ha de travessar Catalunya el proper 11 de setembre

, MHC | Actualitzat el 19/06/2013 a les 17:22h
 
 
Representants de l'organització aquesta tarda durant la presentació de la Via catalana. Foto: QS/ND
 

"La manifestació de l'11S del 2012 va ser perfecta, i les coses perfectes no es poden millorar". Aquesta és la premissa de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per organitzar un acte la propera Diada que demostri la "capacitat" d'organització del poble de Catalunya: una cadena humana que travessi Catalunya. "Un repte polític i logístic" que, segons la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, serveixi per esperonar la consulta sobiranista amb una pregunta clara. Una iniciativa que canviarà diametralment la lletra de l'himne nacional de Catalunya, "quan convé seguem cadenes", perquè ara se'n fa una"

Així s'ha presentat aquesta tarda al Museu d'Història de Catalunya, la "Via Catalana", la cadena humana que recorrerà entre La Junquera i Alcanar a través del litoral català. Una cadena que volen convertir en "un símbol d'unitat, fermesa i convenciment de l'independentisme" de la societat civil. Seguirà la N340 i la N2 així com el corredor mediterrani passant per ciutats on l'independentisme encara no és una força majoritària, travessant un total de 86 municipis. Càlculs pròxims a l'organització calculen que són necessàries més de 400.000 persones.

Via.assemblea.cat és el web que es posa en marxa per tal d'organitzar logísticament l'esdeveniment per poder enllaçar el país amb cert ordre i sigui ininterrompuda. Cada participant s'haurà d'inscriure a través del web per distribuir per proximitat cada encadenant. La idea de la cadena sorgeix de la Cadena Bàltica que Estònia, Letònia i Lituània van organitzar l'agost de 1989 i que va ser el toc de gràcia a les seves independències.