dijous, 6 de juny del 2013

Mor el jove apallissat per l'extrema dreta a París

Militant d'esquerres antifeixista, Clément Méric era en mort cerebral des d'ahir al vespre


Clément Méric, un militant d'esquerres de dinou anys, ha mort avui arran de la pallissa que va rebre ahir a la tarda en ple centre de París per part d'un grup d'extrema dreta. Set individus de 20 anys i 30 han estat detinguts com a presumptes autors de l'agressió. Méric, que era estudiant de la prestigiosa universitat Sciences Po, era en estat de mort cerebral des d'ahir al vespre, a l'hospital la Pitié-Salpêtrière. 

Els detinguts són en presó preventiva mentre no compareixen davant del jutge. Els investigadors van recollir dades i imatges dels suposats agressors i creuen que estan vinculats al grup d'extrema dreta Joventuts Nacionalistes Revolucionàries. 

El primer minsitre francès, Jean-Marc Ayrault, ha dit que volia tallar a trossos els grups d'extrema dreta i que esperava que el govern trobés els mitjans per desmantellar aquestes organitzacions. 'He demanat al ministre de l'Interior i la de Justícia que estudiïn les possibilitats que permetin tallar a tropssos, d'alguna manera, de forma democràtica, sobre la base del Dret, aquests moviments d'inspiració feixista i nazi que perjudiquen a la República. La nostra responsabilitat no és només vetllar perquè aquestes idees no prosperin sinó trobar les respostes jurídiques, polítiques, perquè tots aquests moviments racistes, antisemites i homòfobs siguin combatuts'.